Ухвала
від 20.02.2024 по справі 520/4566/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710 У Х В А Л А

про повернення заяви про вжиття заходів забезпечення позову

"20" лютого 2024 р. № 520/4566/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панов М.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД" про забезпечення позову до подання позовної заяви у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД" до Головного управління ДПС у Харківській області про забезпечення позову до подання позовної заяви, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД" звернулось до Харківського окружного адміністративного суду із заявою про забезпечення позову до подання позовної заяви, в якій просить суд застосувати заходи забезпечення позову до подання позовної заяви шляхом зупинення дії рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головне управління Державної податкової служби у Харківській області №113 від 19.01.2024 про відповідність Товариства з обмеженою відповідальністю «ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД» критеріям ризиковості платника податку на підставі п. 8 Критеріїв ризиковості до набрання законної сили рішенням у справі; зобов`язати Головне управління Державної податкової служби у Харківській області (код ЄДРПОУ 43983495) виключити Товариство з обмеженою відповідальністю «ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 41751976) з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості.

Статтею 150 Кодексу адміністративного судочинства України визначено підстави забезпечення позову. Суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо: 1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду; або 2) очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю. Ухвалу про забезпечення позову постановляє суд першої інстанції, а якщо розпочато апеляційне провадження, то таку ухвалу може постановити суд апеляційної інстанції. Подання позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб`єкта владних повноважень, якщо суд не застосував відповідні заходи забезпечення позову.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 152 Кодексу адміністративного судочинства України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), номери засобів зв`язку, адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

З поданої заяви про забезпечення позову до подання позовної заяви судом встановлено, що заявником не зазначено адресу електронної пошти щодо відповідача - Головного управління ДПС у Харківській області, відомості про наявність або відсутність у нього електронного кабінету.

Отже, суд зазначає, що заява про забезпечення позову до подання позовної заяви подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу.

Частиною 7 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Виходячи з вищезазначеного, суд вважає за необхідне повернути заявнику заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 150, 152, 154, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД" про забезпечення позову у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ХІМКОНСАЛТИНГ ТРЕЙД" до Головного управління ДПС у Харківській області про забезпечення позову до подання позовної заяви - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Панов М.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117149815
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —520/4566/24

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні