Ухвала
від 21.02.2024 по справі 560/1604/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/1604/24

УХВАЛА

21 лютого 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Блонського В.К.

розглянувши адміністративну справу за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" про стягнення штрафу в дохід державного бюджету,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області звернулося в суд з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН", в якому просить: стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" штраф на суму 1700,00 гривень у судовому порядку в дохід державного бюджету.

Ухвалою від 05.02.2024 суд відкрив провадження в адміністративній справі, розгляд справи призначив за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

20.02.2024 від представника товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" надійшов до суду зустрічний позов до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, в якому просить: визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління Держспоживслужби у Хмельницькій області від 03.05.2023 року №6 про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу в розмірі 1700 грн.

Відповідно до частини 1 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" разом із позовом подав заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду, в якій зазначає, що рішення ГУ Держспоживслужби у Хмельницькій області №6 від 03.05.2023 року про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу товариство отримало лише 05.02.2024 року разом з матеріалами позовної заяви.

Беручи до уваги наведені вище обставини, суд вважає за можливе визнати поважними причини пропуску ТОВ "ГІКОН" строку звернення до суду та поновити ТОВ "ГІКОН" процесуальний строк звернення до суду із вказаними позовними вимогами.

Згідно з частиною 2 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Частиною 3 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження (частина 4 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України).

Враховуючи, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам статті 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднати вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом.

Оскільки ухвалою від 05.02.2024 розгляд справи призначений за правилами спрощеного позовного провадження, враховуючи вимоги частини 4 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначити дату та час підготовчого засідання.

Керуючись статтями 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати поважними причини пропуску товариством з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" строку звернення до суду та поновити товариству з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" процесуальний строк для звернення до суду із зустрічним позовом.

Прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом у справі №560/1604/24.

Об`єднати в одне провадження позовні вимоги про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "ГІКОН" штраф на суму 1700,00 гривень у судовому порядку в дохід державного бюджету та про визнання протиправним та скасування рішення Головного управління Держспоживслужби у Хмельницькій області від 03.05.2023 року №6 про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу в розмірі 1700 грн.

Перейти до розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 19.03.2024 р. о 10:30 год. в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42.

Надати Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області строк для подання відзиву на зустрічний позов - 15 днів з дня отримання цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя В.К. Блонський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117150283
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —560/1604/24

Ухвала від 28.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Рішення від 16.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні