Ухвала
від 22.02.2024 по справі 454/5307/23
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/5307/23

У Х В А Л А

22.02.2024 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Струс Т.В. ,

присяжних Кожушко О.В., Сорочук В.В.

за участю секретаря Синевської Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сокаль цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Сокальської міської ради Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

в с т а н о в и в:

Заявник звернувся до суду в порядку окремого провадження із заявою про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною та призначити заявника її опікуном.

Ухвалою Сокальського районного суду Львівської області від 21.12.2023 року відкрито окреме провадження у даній справі та призначено судове засідання.

При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

В свою чергу, матеріали справи не містять відомостей про залучення особою, щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , адвоката для представництва її інтересів під час розгляду справи.

Представник заявника адвокат Семенюк А.В. у судовому засіданні не заперечував проти залучення адвоката для представництва інтересів особи, стосовно якої розглядається справа.

Представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явився про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином відповідно до вимог ст.ст. 128-131 ЦПК України. Причини неявки суду не повідомив, заяв про відкладення розгляду справи не надав.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до положення ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - мають право на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

З огляду на викладене вище, в порядку підготовки справи до судового розгляду та з метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, суд приходить до висновку про призначення даній особі адвоката з числа адвокатів Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст.ст. 293, 299-300 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Доручити Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката Якубовській Надії Володимирівні, ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якої суд розглядає справу про визнання її недієздатною та призначення опікуна.

Явку адвоката забезпечити в приміщення Сокальського районного суду (м.Сокаль, пл.Січових Стрільців 19, Львівської обл.) в судове засідання, яке призначено на 19.03.2024року на 12.45год.

Оплату послуг адвоката віднести за рахунок держави.

Копію ухвали суду направити Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Т. В. Струс

Присяжні: Сорочук В.В.

Кожушко О.В.

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117160042
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —454/5307/23

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні