Ухвала
від 22.02.2024 по справі 341/102/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/102/24

Номер провадження 1-кс/341/130/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року м.Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Осмолода-Транс» про скасування арешту майнау кримінальному провадженні N 12024091140000011 від 13.01.24 р. за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ТзОВ «Осмолода-Транс» звернувся до Галицького районного суду з наведеним клопотанням в обґрунтування якого зазначає наступне. Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду від 17.01.24 р. у кримінальному провадженні N 12024091140000011 від 13.01.24 р. за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, накладено арешт на транспортний засіб: спеціалізований фургон малотоннажний В марки «Mercedes Benz» моделі «Sprinter 316CDI» реєстраційний номер НОМЕР_1 , який належить ТзОВ «Осмолода-Транс». На даний час усі необхідні процесуальні дії з участю даного спеціалізованого малотоннажного фургона здійснено, зокрема, слідчим проведений огляд, опис та фотографування даного майна, призначена та проведена автотехнічна експертиза. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні відносно ТзОВ «Осмолода-Транс», як законного власника вилученого майна, не проводиться, та не має підстав для подальшого арешту автомобіля.

Просить скасувати арешт на транспортний засіб: спеціалізований фургон малотоннажний В марки «Mercedes Benz» моделі «Sprinter 316CDI» реєстраційний номер НОМЕР_1 , який належить ТзОВ «Осмолода-Транс» та повернути його власнику ТзОВ «Осмолода-Транс».

В судове засідання заявник не з`явився, надавши заяву про розгляд клопотання без його участі.

Начальник слідчого відділення, відділення поліції №3, М. Онуфреїв в судове засідання не з`явилась надавши заяву про розгляд клопотання у її відсутності. Щодо задоволення клопотання просить суд клопотання задовольнити частково, та залишити арешт у вигляді заборони відчуження транспортного засобу. Зазначає, що на час розгляду зазначеного клопотання з арештованим автомобілем проведено всі процесуальні дії та судові експертизи.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає що подане клопотання підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до статті 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Відповідно до ст. 174 КПК України, арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під чассудового провадженняза клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Дослідивши матеріали справи, слідчим суддею встановлено, що ухвалою слідчого судді Галицького районного суду від 17.01.24 р. у кримінальному провадженні N 12024091140000011 від 13.01.24 р. за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, накладено арешт на транспортний засіб: спеціалізований фургон малотоннажний В марки «Mercedes Benz» моделі «Sprinter 316CDI» реєстраційний номер НОМЕР_1 , який належить ТзОВ «Осмолода -Транс». Як встановлено в судовому засіданні всі заплановані процесуальні дії в тому числі судові експертизи із залученням арештованого автомобілю на момент розгляду клопотання слідчим проведено. Обставин задля яких автомобіль необхідно зберігати в умовах відділення поліції №3 (м.Галич) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області в ході розгляду клопотання не встановлено.

Разом з цим, з метою забезпечення збереження речових доказів у справі, вважаю за необхідне заявлене клопотання задовольнити частково, змінивши спосіб арешту вилученого майна, та передати його на зберігання ТзОВ «Осмолода -Транс». із забороною його відчуження та вчинення будь-яких дій до вирішення справи по суті.

Відповідно до ч. 4 ст. 173 КПК України - у разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд застосовує найменш обтяжливий спосіб арешту майна.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.171-173,175,309,395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Осмолода-Транс», про скасування арешту майна задовольнити частково.

Частково скасувати арешт транспортного засобу накладений ухвалою слідчого судді від 17.01.2024 року - спеціалізованого фургону малотоннажного В марки «Mercedes Benz» моделі «Sprinter 316CDI» реєстраційний номер НОМЕР_1 , який належить ТОВ «Осмолода -Транс», в частині володіння та користування зазначеним транспортним засобом, залишивши арешт у вигляді заборони його відчуження в будь-який спосіб (заборона розпорядження).

Передати на відповідальне зберігання транспортний засіб: спеціалізований фургон малотоннажний В марки «Mercedes Benz» моделі «Sprinter 316CDI» реєстраційний номер НОМЕР_1 власнику - ТОВ «Осмолода -Транс», із забороною відчуження автомобіля до прийняття рішення у кримінальному провадженні.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня оголошення.

Слідчий суддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117162794
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —341/102/24

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

Ухвала від 17.01.2024

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

КУЦЕНКО М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні