Ухвала
від 07.02.2024 по справі 695/879/23
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/879/23

номер провадження 2/695/180/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2024 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Степченка М.Ю.

за участю секретаря с/з Шевченка В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в м. Золотоноша в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ «Фінансова компанія Інвеструм», ТОВ «Гоуфінгоу», ТОВ «Кредитна установа «Європейська кредитна група» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

14.11.2023 р. представником позивача подано до суду клопотання про витребування доказів, обгрунтоване тим, що згідно умов кредитних договорів, заборгованість за якими позивач просить стягнути з відповідача, кошти надавалися Позичальнику в безготівковій формі на банківську картку, одна з яких належить АТ КБ «ПриватБанк», а інша АТ «Універсал Банк».Відповідно до законодавства позивач не має можливості отримати інформацію про рахунки відповідача у АТ КБ «ПриватБанк» та АТ «Універсал Банк», тому просив витребувати необхідні докази та інформацію від даних банків, а саме: щодо наявності карткових рахунків відповідачки станом на 08.05.2021, інформації щодо належності їй карткового рахунку, виписку по рахунку та про надходження грошових коштів.

У судове засідання представник позивача не з`явився, але скерував до суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

У судовому засіданні представник відповідачки ОСОБА_1 - адвокат Гудзь О.С. не заперечував проти задоволення клопотання позивача про витребування доказів.

Представники третіх осіб - ТОВ «Фінансова компанія Інвеструм», ТОВ «Гоуфінгоу», ТОВ «Кредитна установа «Європейська кредитна група» у судове засідання не з`явилися з невідомих суду причин.

Суд, вислухавши представника відповідача та дослідивши матеріали справи, встановив наступні обставини.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. (ч.1 ст.84 ЦПК України).

Статтею 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» визначено, що інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним або стала відомою третім особам при наданні послуг банку або виконанні функцій, визначених законом, а також визначена у цій статті інформація про банк є банківською таємницею.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» інформація щодо юридичних та фізичних осіб, що становить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів є обгрунтованим та підлягає до задоволення, оскільки стороною позивача доведено, що позивач не має можливості самостійно надати дані докази, так як вони становлять банківську таємницю.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. (ч.ч. 6-8 ст. 84 ЦПК України).

На підставі зазначеного та керуючись ст.ст. 84, 258-260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Акціонерного Товариства Комерційний Банк "ПриватБанк" (Код ЄДРПОУ 14360570, юридична адреса Україна, , 01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1Д, Адреса для кореспонденції: 49094, м. Дніпро вул. Набережна Перемоги, 30, електронна адреса: cancelyaria@privatbank.ua; адреса офіційного вебсайта - https://privatbank.ua/):

- Інформацію щодо наявності у ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) карткових рахунків, відкритих у банку станом на 08.05.2021;

- Інформацію щодо належності ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) карткового рахунку НОМЕР_2 .

- Виписку по рахунку за номером картки НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

- Інформацію про надходження 08.05.2021 на картковий рахунок НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) грошових коштів в сумі 9 000,00 грн.

Витребувати від Акціонерного товариства «Універсал Банк» (Код ЄДРПОУ 21133352, Юридична адреса Україна, 04114, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19, електронна адреса: contact@universalbank.com.ua; адреса офіційного вебсайта - https://www.universalbank.com.ua/):

- Інформацію щодо наявності у ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) карткових рахунків, відкритих у банку станом на 01.05.2021;

- Інформацію щодо належності ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) карткового рахунку НОМЕР_3 .

- Виписку по рахунку за номером картки НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

- Інформацію про надходження 01.05.2021 на картковий рахунок НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) грошових коштів в сумі 9 000,00 грн.

- Інформацію про надходження 05.05.2021 на картковий рахунок НОМЕР_3 , що належить ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) грошових коштів в сумі 7 000,00 грн.

У судовому засіданні оголосити перерву до 24.04.2024.2024 р. о 09-00 год.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя М.Ю. Степченко

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117164835
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —695/879/23

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні