Ухвала
від 22.02.2024 по справі 700/146/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/146/24

Номер провадження 2-о/700/17/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"22" лютого 2024 р. суддя Лисянського районного суду Черкаської області Пічкур С.Д., розглянувши матеріали цивільної справи № 700/146/23, провадження № 2-о/700/17/23 за заявою ОСОБА_1 (фактичне місця проживання: АДРЕСА_1 ) , заінтересована особа: орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Лисянської селищної ради Звенигородського району Черкаської області (місцезнаходження: пл.. Миру, 27 селище Лисянка Звенигородського району Черкаської області) про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Лисянської селищної ради Звенигородського району Черкаської області звернувся до суду із заявою про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника .

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Заява підсудна Лисянському районному суду Черкаської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Отже, судом встановлено, що заява відповідає вимогам статей175,177 ЦПК України, підсудна Лисянському районному суду Черкаської області, підстави, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі та призначити до розгляду.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Статтею 15 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання ухвали суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити захисника.

Враховуючи положення частини 5 статті 293 ЦПК України та зважаючи на те, що у вказаній справі ОСОБА_2 , особі, стосовно якої розглядається справа, адвокат не залучений, а участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа - є обов`язковою, суд дійшов висновку про необхідність залучення адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги для участі у даній цивільній справі Смілянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175,177,187, ч.3 189, 251,254,293,294,299, 315, 341 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Лисянської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження та призначити до розгляду на 11год.30хв.12березня 2024року в приміщенні Лисянського районного суду Черкаської області.

В судове засідання викликати учасників процесу та направити копію ухвали про відкриття провадження.

Доручити Смілянському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , адвоката для участі у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Лисянської селищної ради Звенигородського району Черкаської області про визнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника та забезпечити його прибуття в судове засідання на 11год.30хв.12 березня 2024року.

Копію ухвали направити до Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Відповідно до ч. 3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за веб - адресою Лисянського районного суду Черкаської області: ls.ck.court.gov.ua.

Суддя С.Д.Пічкур

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117164927
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи обмежено дієздатною, встановлення піклування та призначення піклувальника

Судовий реєстр по справі —700/146/24

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні