Ухвала
від 22.02.2024 по справі 154/4471/23
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/4471/23

2/154/185/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2024 року суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області Лутай А.М., розглянувши питання щодо здійснення у режимі відеоконференції судового розгляду цивільної справи № 154/4471/23, провадження № 2/154/185/24 за позовом керівника Володимирськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державою,здійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах Головногоуправління Держгеокадаструу Волинськійобласті до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача фермерське господарство «Євгена Шелепіни» про конфіскацію земельних ділянок,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Володимир-Волинського міського суду Волинської області перебуває цивільна справа за позовом керівника Володимирськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державою,здійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах Головногоуправління Держгеокадаструу Волинськійобласті до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача фермерське господарство «Євгена Шелепіни» про конфіскацію земельних ділянок. Судове засідання призначено на 14.30 год.12.03.2024.

22.02.2024року наадресу судунадійшло клопотаннявід керівникапозивача Головногоуправління Держгеокадаструу Волинськійобласті - Волчок С.В. про участь представника управління у судовому засіданні у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням його власних технічних засобів.

Суд вважає клопотання представника позивача обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст.212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Частиною 5 ст. 212 ЦПК України визначено, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Клопотання представника позивача подане у передбачені законом строки та відповідає вимогам, які встановленні ст. 212 ЦПК України та Положенням про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС, затвердженого рішенням ВРП від 17.08.2021 №1845/0/15/-21.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання, призначене на 12.03.2024 року о 14 год. 30 хв. за участю представника позивачав режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання.

Судове засідання у цивільній справі за позовом керівника Володимирськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державою,здійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах Головногоуправління Держгеокадаструу Волинськійобласті до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача фермерське господарство «Євгена Шелепіни» про конфіскацію земельних ділянок 12.03.2024 року о 14 год. 30 хв. провести за участю представника позивача Головного управління Держгеокадастру у Волинській області в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представником власних технічних засобів.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати представнику позивача Волчок С.В.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий А.М.Лутай

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117177658
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —154/4471/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лутай А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні