Ухвала
від 22.02.2024 по справі 357/16143/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/16143/23

Провадження № 2-с/357/17/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2024 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Цуранов А.Ю., перевіривши заяву (повідомлення-вимогу) ОСОБА_1 про скасування судового наказу,

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2024 року до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшло вказане повідомлення-вимога від ОСОБА_1 , яке зареєстровано судом як заява про скасування судового наказу.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями матеріали справи передані на розгляд судді Цуранову А.Ю.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Звернення до суду не є беззаперечним і повинно відбуватись за правилами визначеними процесуальним законом.

Згідно з ч. 1 ст. 170 ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу.

Статтею 170 ЦПК України передбачено вимоги до форми та змісту заяви про скасування судового наказу.

Так, відповідно до ч. 3 ст. 170 ЦПК України Заява про скасування судового наказу має містити, зокрема:

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

4) наказ, що оспорюється;

5) зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 170 ЦПК України до заяви про скасування судового наказу додаються документ, що підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст. 133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 4 вказаного Закону ставка судового збору за подання до суду заяви про скасування судового наказу становить 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (151,40 грн.).

В порушення вказаних правових норм заявником не додано до заяви доказів на підтвердження сплати судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документу на підтвердження підстави звільнення (пільг) від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч. 6 ст. 170 ЦПК України у разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

Враховуючи викладене, вважаю за необхідне заяву (повідомлення-вимогу) про скасування судового наказу повернути заявнику без розгляду.

Слід зазначити, що повернення заяви про скасування судового заказу не перешкоджає повторному зверненню до суду.

Керуючись ст. 13, 170, 260, 353, 354 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву (повідомлення-вимогу) ОСОБА_1 - повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення (підписання).

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя А. Ю. Цуранов

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117178555
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про скасування судового наказу

Судовий реєстр по справі —357/16143/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цуранов А. Ю.

Судовий наказ від 21.12.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цукуров В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні