Постанова
від 19.02.2024 по справі 362/997/24
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/997/24

Провадження № 1-кс/362/110/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 лютого 2024 року слідчий суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря - ОСОБА_2 , розглянувши в залі суду в м. Василькові Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024111140000079 від 29.01.2024 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, -

в с т а н о в и в:

09.02.2024 р. до Васильківського міськрайонного суду Київської області звернувся слідчий СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 з клопотанням, в якому просив надати тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12024111140000079 від 29.01.2024 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Клопотання слідчого мотивовано наступним.

Відділом Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024111230000079 від 29.01.2024 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України та розпочато розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження

Досудовим розслідування встановлено, що Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.01.2024 р, о 18 год. 00 хв., водійка автомобіля марки Mitsubishi модель Lancer реєстраційний номер НОМЕР_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рухаючись по вул. Декабристів, поряд з буд. 202 в м. Васильків, Обухівського р-ну, Київської обл., в напрямку від м. Київ, в бік вул. Грушевського здійснила наїзд на пішохода ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який рухалася по нерегульованому пішохідному переходу з права на ліво відносно напрямку руху автомобіля, внаслідок чого ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження у вигляді переломе двох ніг та був госпіталізований до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

При проведенні досудового розслідування стало відомо, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в результаті отримання тілесних ушкоджень 28 січня 2024 р. був доставлений до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , де перебував на стаціонарному лікуванні (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

2. Правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 1 ст. 286 КК України - «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

3. Речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

4. Значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні - тимчасовий доступ до інформації, а саме відомостей що містяться в медичній документації на ОСОБА_6 , яка знаходиться у володінні лікарні - має істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і полягає у тому, що для проведення судово-медичної експертизи, потрібна вся наявна медична документація на вказану вище особу.

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладено, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав до суду заву, в якій просив проводити розгляд справи за відсутності слідчого та прокурора та без застосування аудіо, відеофіксації.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання кримінального провадження №12024111140000079 від 29.01.2024 р., слідчий суддя вважає, що воно підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що СВ відділу поліції № 1 Обухівського РУП ГУ Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12024111140000079 від 29.01.2024 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (а.с.4).

Тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбачений п.5 ч.2 ст. 131 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбачено ст.132 КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належать, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Таким чином, документи, до яких просить надати тимчасовий доступ слідчий, є документами, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч. 2 ст. 245 КПК України, порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів.

На думку слідчого судді, отримання вказаних документів має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні № 12024111140000079 від 29.01.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, а тому з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні та проведення судово-медичної експертизи, клопотання слід задовольнити та надати тимчасовий доступ до оригіналів медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні, можливістю її вилучення, оскільки іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до вищевказаного документів та речових доказів, отримати інформацію, що має доказове значення в даному кримінальному провадженні, неможливо.

На підставі викладеного і керуючись статтями 92, 99, 107, 159, 160, 162-164, 166, 245 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Васильківського відділу Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024111140000079 від 29.01.2024 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,- задовольнити.

Надати слідчому СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Представникам КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів, зазначених в ухвалі особам з можливістю їх вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117178744
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —362/997/24

Постанова від 19.02.2024

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні