Ухвала
від 22.02.2024 по справі 529/147/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/147/24

Провадження № 2/529/153/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

22 лютого 2024 року суддя Диканського районного суду Полтавської області Петренко Л.Є., розглянувши матеріали позовної заяви Полтавської обласної військової адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних позовних вимог - Комунальний заклад «Центр охорони та досліджень пам`яток археології» та Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство "ІНТЕРАГРОСЕРВІС" про зобов`язання повернути земельну ділянку, -

встановив:

Представник позивача Полтавської ОВА, через засоби поштового зв`язку, звернувся до суду з позовом у якому просить зобов`язати відповідача ОСОБА_1 повернути земельну ділянку, яка розташована на території с. Стасі у північно-східній частині та на околиці села, в урочищі Вергузівка Диканської селищної ради Полтавсього району Полтавської області у власність держави в особі Полтавської обласної військової адміністрації.

Розглянувши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху з наданням позивачеві строку для усунення її недоліків, виходячи з наступних підстав.

Згідно п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч. 6 ст. 14 ЦПК України зокрема, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

Позивач по справі - Полтавська обласна військова адміністрація, відповідно до ст. 14 ЦПК України є особою, яка зобов`язана зареєструвати електрониий кабінет, проте відомості про наявність електронного кабінету позовна заява не містить.

Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до ч. 6 цього кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його - ч. 1 ст. 185 ЦПК України.

За вказаних обставин, слід дійти висновку, що заяву подано без дотримання зазначених вимог закону.

Отже вказані недоліки підлягають виправленню представником позивача.

Враховуючи викладені вище обставини, приходжу до висновку, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а тому повинна бути залишена без руху з наданням позивачеві строку вказаному вище, для усунення вказаних недоліків позовної заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.175, 185 ЦПК України

ухвалив:

Позовну заяву Полтавської обласноївійськової адміністраціїдо ОСОБА_1 про зобов`язанняповернути земельнуділянку, залишити без руху та надати позивачу 10-денний строк з дня отримання вказаної ухвали, для усунення недоліків.

У разі неусунення вказаних недоліків у визначений термін позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Є. Петренко

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117179202
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —529/147/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні