Ухвала
від 22.02.2024 по справі 530/388/24
ЗІНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/388/24

Номер провадження 2-о/530/36/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.02.2024 Суддя Зіньківського районного суду Полтавської області Ситник О. В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Зіньківської міської ради Полтавської області, Зіньківський дитячий будинок-інтернат Полтавської області ім. О.С. Синяговського про призначення опікуна над недієздатною особою,-

установив:

До Зіньківського районного суду Полтавської області надійшли матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Зіньківської міської ради полтавської області, Зіньківський дитячий будинок-інтернат Полтавської області ім. О.С. Синяговського про призначення опікуна над недієздатною особою.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Справа підсудна Зіньківському районному суду Полтавської області.

Заява за формою та змістом відповідає вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Визначені статтями 185-186 ЦПК України підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні

У справі за заявою ОСОБА_1 про призначення опікуна над недієздатною особою - необхідно відкрити провадження та призначити до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277, 294 ЦПК України,-

постановив:

Прийняти дорозгляду заяву ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:орган опікита піклуванняЗіньківської міськоїради полтавськоїобласті ,Зіньківський дитячийбудинок-інтернатПолтавської областіім.О.С.Синяговського пропризначення опікунанад недієздатноюособою та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами окремого провадження

Судове засідання для розгляду справи по суті провести 27 лютого 2024 року о 14 год. 30 хв. у залі судових засідань Зіньківського районного суду Полтавської області.

Встановити заінтересованійособі строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на заяву. У зазначений строк заінтересована особа має право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити заявнику строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити заінтересованійособі строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет

Копію цієї ухвали надіслати заявнику.

Копію цієї ухвали разом із копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч.1 ст. 353 ЦПК України) шляхом подання апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення . В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Зіньківського районного суду

Полтавської області О.В. Ситник

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117179215
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна над недієздатною особою

Судовий реєстр по справі —530/388/24

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Ситник О. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Ситник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні