Ухвала
від 22.02.2024 по справі 697/121/24
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/121/24

№ пров. 2/697/286/2024

У Х В А Л А

про витребування доказів

22.02.2024 р. м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Скирди Б.К.,

за участю секретаря судового засідання Кадухи А.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Каневі клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Пацьори Дарії Сергіївни про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Канівської міської ради Черкаської області про завершення процедури приватизації замість спадкодавця, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Канівської міської ради Черкаської області про завершення процедури приватизації замість спадкодавця.

Ухвалою Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 19.01.2024 відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 22.02.2024.

Позивач ОСОБА_1 та її представник - адвокат Пацьора Д.С. в підготовче судове засідання не з`явилися, від представника позивача на електронну адресу суду надійшло клопотання про витребування доказів, а саме: у державного нотаріуса Другої черкаської державної нотаріальної контори Перкалюк С.В. матеріали спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка була заведена 26.09.2020 за № 535/2020 та зареєстрована в Спадковому реєстрі № 66479434.

Представник відповідача Канівської міської ради Черкаської області в підготовче судове засідання не з`явився, від представника відповідача Леонової А.А., яка діє на підставі довіреності від 14.02.2024, до суду надійшла заява про розгляд клопотання про витребування доказів у її відсутність, не заперечує щодо витребування доказів.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, приходить до наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що згідно копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 08 квітня 2020 року Черкаським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Черкаси (а.с.14).

Після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , Другою черкаською державною нотаріальною конторою 26.09.2020 заведена спадкова справа № 535/2020, що підтверджується Витягом про реєстрацію в Спадковому реєстрі № 61831561 (а.с.18).

Згідно з ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Стаття 77 ЦПК України встановлює, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до пункту 11 постанови Пленуму Верховного Суду України від 01.10.1996 «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» якщо сторона не в змозі зібрати докази, а без них правильно вирішити справу неможливо - за клопотанням сторін суд сам має витребувати такі докази.

Відповідно до ч.ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Суд вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно ч.ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Докази, які просить витребувати представник позивача, він самостійно надати не може, проте ці докази мають істотне значення для розгляду даної справи.

З метою повного та всебічного розгляду цієї справи, суд дійшов висновку про те, що клопотання представника позивача про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України, суд може оголосити перерву у підготовчому зсіданні, у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

З огляду на викладене, керуючись ст. 81, 84, п. 4 ч. 5 ст. 198, 247, 260 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Пацьори Дарії Сергіївни про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у державного нотаріуса Другої черкаської державної нотаріальної контори Перкалюк С.В. (місцезнаходження: 18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 33) належним чином завірені копії матеріалів спадкової справи № 535/2020, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Черкаси.

У разі неможливості виконання вимоги ухвали суду, повідомити суд про причини.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 28.03.2024 на 10:00 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Канівської міської ради Черкаської області про завершення процедури приватизації замість спадкодавця.

Копію ухвали направити сторонам для відому та для виконання Другій черкаській державній нотаріальній конторі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (місцезнаходження: 18031, м. Черкаси вул. Університетська, 33).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://kn.ck.court.gov.ua/sud2308/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б . К . Скирда

СудКанівський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117180208
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —697/121/24

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Скирда Б. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні