Ухвала
від 21.02.2024 по справі 712/12402/23
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 712/12402/23

Номер провадження 2/711/90/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2024 року м. Черкаси

Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

Головуючого судді: Казидуб О.Г.

при секретарі: Зайцевій О. І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Оператора газорозподільної системи «Черкасигаз», Черкаської філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» про захист прав споживачів шляхом відновлення газопостачання, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства «оператора газорозподільної системи «Черкасигаз» (18028, м. Черкаси, вул. Максима Залізняка, 142, ЄДРПОУ 03361402) про захист прав споживачів шляхом відновлення газопостачання.

28 грудня 2023 року ухвалою суду прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження, призначено судове засідання з викликом сторін.

25 січня 2024 року ухвалою суду залучено до участі у справі співвідповідача Черкаську філію Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України».

20 лютого 2024 року через канцелярію суду від в.о. директора Черкаської філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» Денисової Т. надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача. В клопотанні зазначено що як вбачається з відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Черкаська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України», код ЄДРПОУ 45314134; є відокремленим підрозділом юридичної особи ТООВ «Газорозподільні мережі України», що підтверджується Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Оскільки, Черкаська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» не має статусу юридичної особи і не наділена процесуальною дієздатністю, а ому, не може набути здатності мати процесуальні права та обов`язки відповідача (співвідповідача) у даній справі.

Просять замінити неналежного співвідповідача Черкаську філію ТОВ «Газорозподільні мережі України» на належного співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» в особі Черкаської філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України».

Адвокат Шевченко Олег Анатолійович, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , в судовому засіданні не заперечував проти заміни співвідповідача.

Представник відповідача АТ «Оператор газорозподільної системи «Черкасигаз» за дорученням Чустрак Віталіна Валеріївна в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали справи приходить до наступного.

Нормами ч.1,2ст.51 ЦПК Українипередбачено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача; якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Таким чином, заява в.о.директора Черкаськоїфілії Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Газорозподільнімережі України»Денисової Т. прозаміну відповідача, враховуючи встановлені обставини та досліджені докази підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та, керуючисьст.ст. 4, 51, 175 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

У цивільній справі замінити відповідача, а саме, Черкаську філію Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» на Товариство з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» в особі Черкаської філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України».

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду на протязі 15 днів. Апеляційна скарга подається безпосереднього до апеляційної інстанції.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий: О. Г. Казидуб

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117180245
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів шляхом відновлення газопостачання

Судовий реєстр по справі —712/12402/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Казидуб О. Г.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні