Ухвала
від 21.02.2024 по справі 160/4397/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 лютого 2024 року Справа 160/4397/24

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Кучма К.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач 16.02.2024 року звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить:

-визнати протиправною бездіяльність відповідача - Головного управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління державної Казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра, щодо невиконання виконавчого листа на виконання рішення Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська від 24 лютого 2023 року по справі №201/6313/22 про стягнення судового збору в розмірі 7 582,50 грн.;

-визнати протиправною бездіяльність відповідача - Головного управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління державної Казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра, щодо невиконання виконавчого листа на виконання рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 24 лютого 2023 року по справі №201/6313/22 про стягнення моральної шкоди у розмірі 505 500 грн.;

-зобов`язати відповідача - Головне управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління державної Казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра вчинити дії щодо виконання виконавчих листів згідно рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 24 лютого 2023 року по справі №201/6313/22 про стягнення судового збору в розмірі 7 582,50 грн., та стягнення моральної шкоди у розмірі 505 500 грн.

Відповідно до п.п.3 та 6 ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 КАС України та чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 46 КАС України сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач.

Згідно із пунктом 9 частини 1 статті 4 КАС України відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Відповідно до частини 3 статті 46 КАС України відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем пред`явлено позов до Головного управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління державної Казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра, код ЄДРПОУ «37989269».

Разом з тим, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань під кодом ЄДРПОУ 37989269 значиться Управління державної Казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра.

З огляду на викладене, позивачу необхідно надати до суду позовну заяву з уточненим суб`єктним складом сторін та зазначити бездіяльність якого відповідача він оскаржує, із зазначенням коду ЄДРПОУ який відповідає даним з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Частиною 1 статті 169 КАС України визначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Керуючись ст.ст.160, 161, 169 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області в особі Управління казначейської служби України у Соборному районі м.Дніпра про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, шляхом надання до суду уточненої позовної заяви, у кількості відповідно до учасників справи, уточнити суб`єктний склад сторін та зазначити бездіяльність якого відповідача він оскаржує, із зазначенням коду ЄДРПОУ який відповідає даним з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст.256 КАС України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Кучма

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117182062
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/4397/24

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні