Ухвала
від 23.02.2024 по справі 153/221/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 153/221/24

Провадження2/153/45/24-ц

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"23" лютого 2024 р. місто Ямпіль Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області у складі судді Гаврилюк Т.В. розглянув цивільну справу за № 153/221/24 за позовом ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до Вінницький обласний центр зайнятості, який знаходиться за адресою: вулиця Стрілецька,3а місто Вінниця Вінницька область, Ямпільська районна філія Вінницького обласного центру зайнятості, яка знаходиться за адресою: вулиця Замкова,86 місто Ямпіль Могилів-Подільський район Вінницька область, про стягнення нарахованої але невиплаченої допомоги по безробіттю,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом про стягнення нарахованої але невиплаченої допомоги по безробіттю у зв`язку із тим, що їй не у повному обсязі виплачено кошти.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктивної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

У відповідності до статті 4 ЦПК України кожна особа (позивач) має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до частини першої статті 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

У відповідності до частини другої статті 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Відповідно до частини першої статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Згідно вимог частини другої статті 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи положення ст.ст.19, 274, 276 ЦПК України вважаю, що справу можливо розглянути за правилами спрощеного позовного провадження.

Позовна заява змістом і формою відповідає загальним вимогам, передбаченим у статті 183 ЦПК України.

Із врахуванням вище викладеного, а також дотриманням вимог чинного законодавства, вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у даній справі, призначивши дату, час і місце судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст.187-193, 258, 259, 260, 261, 274, 277, 353 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Вінницький обласний центр зайнятості, Ямпільська районна філія Вінницького обласного центру зайнятості, про стягнення нарахованої але невиплаченої допомоги по безробіттю до розгляду.

Відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вінницький обласний центр зайнятості, Ямпільська районна філія Вінницького обласного центру зайнятості, про стягнення нарахованої але невиплаченої допомоги по безробіттю.

Судове засідання для розгляду справи по суті буде проведено 01 квітня 2024 року уприміщенні Ямпільськогорайонного судуВінницької області(вулицяСвободи,116місто ЯмпільМогилів-Подільськийрайон Вінницькаобласть) з повідомленням (однак без виклику) сторін.

У відповідності із частиною четвертою статті 187 ЦПК України визначити відповідачеві строк для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження шість днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною п`ятою статті 277 ЦПК України якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Окрім того, відповідач у вищезазначений строк має право надіслати позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною другою статті 191 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною першою статті 193 ЦПК України останній має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити, що у відповідності із частиною другою статті 278 ЦПК України позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачеві строк у десять днів з дня отримання останнім відзиву, для подання відповіді на відзив, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

До відповіді на відзив, у відповідності із частиною третьою статті 179 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Встановити відповідачеві строк у сім днів з дня отримання останнім відповіді на відзив, для подання заперечення, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

До заперечення, у відповідності із частиною третьою статті 180 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою статті 178 цього кодексу.

На виконання вимог частини першої статті 190 ЦПК України копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 272 цього Кодексу.

На виконання вимог частини другої статті 190 ЦПК України одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0231/.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку із порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Вінницького апеляційного суду через Ямпільський районний суд Вінницької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т. В. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117190262
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої але невиплаченої допомоги по безробіттю

Судовий реєстр по справі —153/221/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні