Ухвала
від 23.02.2024 по справі 461/1112/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1112/24

Провадження № 6/461/124/24

УХВАЛА

Іменем України

23.02.2024 суддя Галицького районного суду м. Львова Зубачик Н.Б., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанас» про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ «Фінансова компанія «Онлайн Фінанас» звернулося до Галицького районного суду м. Львова з заявою про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні №67427045, відкритому на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса №101151, вчиненого 15.07.2021 приватним нотаріусом Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк О.В. про стягнення боргу з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Качай гроші».

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовну заяву необхідно передати на розгляд іншому суду за підсудністю, з наступних підстав.

Відповідно до матеріалів заяви предметом спору є вимога про заміну стягувача у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса.

Згідно матеріалів справи боржником у виконавчому провадженні №67427045 є ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до територіальної юрисдикції Франківського районного суду м.Львова.

Окрім того, з інформації про виконавче провадження №67427045 вбачається, що боржник ОСОБА_1 отримує доходи у ТОВ «АНТАРЕС-2016» (ЄДРПОУ 40882992), яке знадиться за адресою: м.Київ, вул. Костянтинівська, 2 а, що також не відноситься до територіальної юрисдикції Галицького районного суду м.Львова

При цьому, визначаючи підсудність за Галицьким районним судом м.Львова, заявником до заяви не додано жодних доказів того, що виконання виконавчого напису здійснюється на території Галицького району м.Львова.

Згідно положень п.3 ч.1 ст.3 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню рішення на підставі виконавчих документів - виконавчих написів нотаріусів.

За змістом ст.24 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Тобто законодавець пов`язує місце виконання рішення не з місцем знаходження кабінету/офісу приватного виконавця/нотаріуса, а з місцем вчинення виконавчих дій.

Отже, законодавець пов`язує місце виконання рішення з місцем вчинення виконавчих дій щодо конкретного боржника, яким може бути його місце проживання, місцем роботи, місцем отримання пенсії та/або місцем знаходження його майна.

Відповідно до ч.1 ст.31 Цивільного процесуального кодексу України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана (ст.32 Цивільного процесуального кодексу України).

Недотримання правил територіальної юрисдикції (підсудності) є порушенням процесуального закону, який є підставою для скасування рішення з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю (ч.1 ст.378 ЦПК України).

За таких обставин, враховуючи те, що доказів того, що виконавчі дії з примусового виконання виконавчого напису нотаріуса здійснюються на території Галицького району м.Львова не надано, суд дійшов висновку, що заяву подано з порушенням правил підсудності, відтак таку необхідно передати на розгляд Франківського районного суду м.Львова, за місцем проживання боржника.

КеруючисьЗаконом України «Про виконавче провадження», ст.ст.27,28,31,32,258-261,353-354 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

цивільну справу №461/1112/24 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанас» про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні передати за підсудністю до Франківськогорайонного суду м. Львова.

Передачу справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснити на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Зубачик Н.Б.

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117191274
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони стягувача у виконавчому провадженні

Судовий реєстр по справі —461/1112/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні