Ухвала
від 23.02.2024 по справі 679/225/24
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-в/679/7/2024

Справа № 679/225/24

УХВАЛА

23 лютого 2024 року

Нетішинський міський суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря с/з ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу пробації ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Нетішин Хмельницької області подання провідного інспектора Шепетівського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання з випробуванням післязакінчення іспитового строку засудженого:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Лисиче Шепетівського району Хмельницької області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , засудженого за ч. 2 ст. 286 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Нетішинського міського суду Хмельницької області надійшло подання провідного інспектора Шепетівського РВ № 1 філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_4 про звільнення засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням післязакінчення іспитового строку, оскільки останній виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення.

Представник органу пробації у судовому засіданні просила суд задовольнити заявлене подання.

Прокурор та засуджений підтримали подання органу пробації.

Заслухавши подання, а також думку прокурора та засудженого, дослідивши подання, матеріали справи та матеріали особової справи засудженого, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 Кримінального процесуального кодексу України під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Судом встановлено, що згідно з вироком Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 02.08.2022 ОСОБА_5 був засуджений за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на три роки без позбавлення права керування транспортними засобами. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України ОСОБА_5 за цим вироком був звільнений від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком у вигляді одного року шести місяців і на нього були покладені наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання. Вирок набрав законної сили 06.09.2022 (а.с. 5-11).

Із досліджених у судовому засіданні матеріалів справи та матеріалів особової справи засудженого ОСОБА_5 вбачається, що за період іспитового строку останній до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягався, за місцем проживання та місцем роботи характеризується позитивно, покладені на нього обов`язки, зокрема щодо явки на реєстрацію, виконував належним чином (а.с. 12, 13, 14; а.о.с. 23, 24, 54).

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Згідно з ч. 1 ст. 78 Кримінального кодексу України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

За таких обставин, оскільки засуджений ОСОБА_5 , який був звільнений від відбування покарання з випробуванням, виконав покладені на нього за вироком суду обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення протягом іспитового строку, який сплив 02.02.2024, суд вважає за необхідне задовольнити подання органу пробації та звільнити засудженого від призначеного йому покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України, ст.ст. 369-372, 537, 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Подання провідного інспектора Шепетівського районного відділу № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області ОСОБА_4 про звільнення засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням післязакінчення іспитового строку задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_5 від покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки, призначеного йому за вироком Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 02.08.2022 за ч. 2 ст. 286 КК України.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів із дня її оголошення до Хмельницького апеляційного суду через Нетішинський міський суд Хмельницької області. У разі, якщо ухвала була постановлена без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга може бути подана протягом семи днів із дня отриманнякопії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117191928
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від призначеного покарання з випробуванням післязакінчення іспитового строку засудженого: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Лисиче Шепетівського району Хмельницької області, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , засудженого за ч. 2 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —679/225/24

Ухвала від 23.02.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні