Ухвала
від 23.02.2024 по справі 283/391/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/391/24

Провадження №2-о/283/30/2024

У Х В А Л А

23 лютого 2024 року м. Малин

Малинський районний суд Житомирської області в складі: головуючої судді Саланди О.М., присяжних Тарасюк О.О., Крушевської Н.А. з секретарем судового засідання Кравець Л.Ю., розглянувши у закритому судовому засіданні цивільну справу за ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Малинської міської ради про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

06.02.2024 заявниця звернулась до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 недієздатною та призначення опікуна, разом із заявою подала клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи.

Відповідно до ст. 298 ЦПК України суд при вирішенні питання про визнання особи недієздатною за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Суд вважає, що для з`ясування обставин, які мають значення для справи і потребують спеціальних знань, необхідно призначити судово-психіатричну (амбулаторну) експертизу на предмет наявності на даний час у ОСОБА_2 психічного захворювання, можливості розуміти значення своїх дій та керувати ними.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Враховуючи, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, суд вважає, що на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст. 252, 298, 300 ЦПК України,суд

П О С Т А Н О В И В:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Малинської міської ради про визнання особи недієздатною та призначення опікуна судово-психіатричну експертизу.

На вирішення експертам поставити питання:

1. Чи хворіє на даний час ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Малина Малинського району Житомирської області, мешканка АДРЕСА_1 на психічну хворобу ?

2. Чи є дане захворювання хронічним, стійким психічним розладом ?

2. Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значення своїх дій і чи може самостійно керувати ними ?

Проведення судово-психіатричної (амбулаторної) експертизи доручити експертам КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради (Бердичівське шосе, 3, с. Зарічани, Житомирський район, Житомирська область, 12440).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок і за відмову від дачі висновку за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати в розпорядження експертів копію ухвали.

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 надати в розпорядження експертів оригінал медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До отримання результатів експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя О.М. Саланда

Присяжний Н.А. Крушевська

Присяжний І.В. Лісовська

СудМалинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117194591
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —283/391/24

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні