Ухвала
від 23.02.2024 по справі 405/9232/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/9232/23

2/405/1592/23

УХВАЛА

23.02.2024 Ленінський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючої судді Шевченко І.М.

з участю секретаря Мишевець Т.І.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м. Кропивницький цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, третя особа: Кіровоградське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд з позовом про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди до Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Ухвалою суду від 18.12.2023 року позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справ за правилами загального позовного провадження, відповідачу надано термін для подання відзиву на позов, призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання представником відповідача та представником позивача подані клопотання про заміну відповідача у даній справі, а саме Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство на належного відповідача його правонаступника Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство».

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення заявлених клопотань.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 11 ЦК України у випадках, встановлених актами цивільного законодавства або договором, підставою для виникнення цивільних прав та обов`язків може бути настання певної події.

Судом встановлено, що позивач пред`явив позов про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди до Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Як вбачаєтьсяіз наданихсуду представником відповідача виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» зареєстроване 24.11.2023 року. № 1009571450000011145, а Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство припинено.

Згідно копії наказу Міністерства соціальної політики України № 9 від 23.01.2023 року «Про реорганізацію Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства», останнє реорганізоване шляхом перетворення на Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». У пункті 2 наказу зазначено, що Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» є правонаступником усіх майнових та немайнових прав, а також обов`язків Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Юридична особа Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у графі: «Дата державної реєстрації, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі пре проведення державної реєстрації юридичної особи, яке утворена в результаті перетворення»: Дата державної реєстрації: 11.11.1993, Дата запису: 24.11.2023, Номер запису: 1009571450000011145. У графі: «Дані про юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстроване юридична особа»: Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, Код ЄДРПОУ:03187737.

Юридична особа, Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у графі: «Дата та номер запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи, підстава для його внесення»: Дата запису: 24.11.2023, Номер запису 1009571120026002054, Підстава: рішення щодо реорганізації.

Відповідно до вимог ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стаді: судового процесу.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотань щодо заміни відповідача Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства на належного відповідача його правонаступника Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство».

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд ,-

П О С Т А Н О В И В:

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 до Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, третя особа: Кіровоградське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди відповідача Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство на належного відповідача його правонаступника Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» (36000 Полтавська обл., м. Полтава, вул. Монастирська, 10, код ЄДРПОУ 03187737).

Призначити підготовче судове засідання по справі на 22.03.2024 року о 09-30 год. в приміщенні Ленінського районного суду м. Кіровограда в залі судових засідань № 405 (вул. Велика Перспективна, 40 м. Кіровограда).

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання суду відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України. У зазначений строк відповідач має право надіслати одночасно:

суду - відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 212 ЦПК Україниучасникам справи повідомляється про те, що у суді наявна відповідна технічна можливість для забезпечення права учасникам справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису, подавши заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, надіславши копію заяви в той самий строк іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://ln.kr.court.gov.ua/sud1111/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Ірина Миколаївна Шевченко

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117198264
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності незаконною та зобов`язання вчинити певні дії, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —405/9232/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні