Ухвала
від 22.02.2024 по справі 398/3125/23
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3125/23

провадження №: 2/398/414/24

УХВАЛА

Іменем України

"22" лютого 2024 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Молонової Ю.В., за участю секретаря судового засідання Борозни Л.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Олександрії цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Колос», від імені та в інтересах якого діє представник Ковальова Тетяна Юріївна, до ОСОБА_1 , страхової компанії АТ «СГ «Ю.БІ.АЙ-КООП» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП, -

ВСТАНОВИВ:

27 червня 2023 року ТОВ «Колос», від імені та в інтересах якого діє представник Ковальова Т.Ю., звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 та страхової компанії АТ «СГ «Ю.БІ.АЙ-КООП» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Ухвалою судді від 09 жовтня 2023 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження та призначено справу до розгляду.

У судове засідання позивач та його представник не з`явилися. Представник позивача ОСОБА_2 подав заяву про відмову від позовних вимог в частині до ОСОБА_1 . Просить закрити провадження у справі в частині стягнення з ОСОБА_1 моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Відповідачі у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, у тому числі через оголошення на сайті Судової влади України, будь-яких заяв чи клопотань до суду не надходило.

Розглянувши заяву, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява представника позивача підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд закриває провадження у справі у разі відмови позивача від позову і прийняття відмови судом.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 49 ЦПК України, сторони користуються рівними процесуальними правами. При цьому, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 206 ЦПК України, позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Оскільки представник позивача вільно реалізував своє процесуальне право на відмову від частини позову, просить суд закрити провадження у частині позовних вимог, підстав для неприйняття заяви про відмову від частини позову судом не встановлено, тому суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви представника позивача та закриття провадження у справі в частині позовних вимог, у зв`язку із відмовою представника позивача від позову в цій частині та прийняття такої відмови судом.

Керуючись ст. 255, 260-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Колос», від імені та в інтересах якого діє представник Ковальова Тетяна Юріївна, до ОСОБА_1 , страхової компанії АТ «СГ «Ю.БІ.АЙ-КООП» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП, закрити в частині позовних вимог до ОСОБА_1 про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Роз`яснити, що у зв`язку з закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду.

Суддя Ю.В. Молонова

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117198324
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —398/3125/23

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Молонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні