Ухвала
від 22.02.2024 по справі 183/994/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/994/24

Провадження № 2-о/183/114/24

У Х В А Л А

22 лютого 2024 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області МайнаГ.Є., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Сєвєродонецька міська рада про встановлення факту, що має юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В:

31 січня 2024 року заявник ОСОБА_1 , через свого представника адвоката Шевченко Л. О. та підсистему «Електронний суд», звернулася до суду із вищезазначеною заявою, у якій просила встановити факт належності ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 договору дарування квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , посвідчений приватним нотаріусом Сєвєродонецького міського нотаріального округу Луганської області Лопатенко В. В., зареєстрований в реєстрі за № 4222. Указану заяву передано судді 06лютого 2024 року.

Ухвалою судді від 09 лютого 2024 року заяву залишено без руху з наданням строку для усунення її недоліків протягом семи днів з дня отримання копії такої ухвали, а саме заявнику необхідно було надати суду заяву у новій редакції, оформлену відповідно до вимог чинного законодавства, із зазначенням місця проживання чи перебування, поштового індексу заявника, на території, підконтрольній владі України, відомостей щодо наявності або відсутності електронного кабінету заінтересованої особи, із уточненням тексту та прохальної частини заяви, щодо дати народження заявника з наданням суду доказів направлення заінтересованій особі копії заяви з доданими до неї документами на адресу електронної пошти, указаної користувачем (заінтересованою особою) в Електронному кабінеті та підтвердження наявності у заінтересованої особи зареєстрованого електронного кабінету в системі «Електронний суд»; або на адресу електронної пошти заінтересованої особи, указану в одному з державних реєстрів; або на адресу зареєстрованого місцезнаходження заінтересованої особи поштовим відправленням з описом вкладення.

21 лютого 2024 року на адресу суду надійшла заява представника ОСОБА_1 адвоката Шевченко Л. О., у якій вона просила залишити заяву без розгляду до вирішення особистих питань.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

За таких обставин, ураховуючи, що провадження у цій цивільній справі не відкрито та від представника заявника надійшла заява про залишення заяви без розгляду, що свідчить про існування об`єктивних причин відмови заявника від розгляду його заяви, суд дійшов висновку про необхідність її повернення на підставі п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Роз`яснити позивачеві, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 62, 185, 260, 294 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Сєвєродонецька міська рада про встановлення факту, що має юридичне значення повернути заявнику.

Роз`яснити ОСОБА_1 її право звернутися із зазначеною заявою після того, як перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 22 лютого 2024 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117199992
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —183/994/24

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні