Постанова
від 25.05.2010 по справі 2а-3741/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 У К Р А Ї Н А

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


                        Справа № 2а-3741/10/1070

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

 

25 травня 2010 року                                                                                                     м. Київ      

                                                                                                             

Київський окружний адміністративний суд в складі:

                   Головуючого - судді Штогуна С.Г.,

                  Секретаря судового засідання Кожем’яко М.Д.,

з участю представників:

від позивача: не прибув,

від відповідача: не прибув,

розглянувши справу за позовом Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область)  про стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування,

в с т а н о в и в:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області, звернувся до суду із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область)  про стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1050,72 грн.

Позовні вимоги  позивач обґрунтував тим, що відповідач відповідно до п.1 ст.15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» є платником страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування підприємницької діяльності та зобов’язаний своєчасно та в повному  розмірі сплачувати страхові внески. Оскільки відповідачем в добровільному порядку не сплачено загальнообов’язкові страхові внески до Фонду за листопад 2009 року, тому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область) на користь Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області заборгованість зі сплати  загальнообов’язкових страхових внесків в розмірі 1050,72 грн.

Представник позивача - Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області, в судове засідання не прибув, проте надіслав на адресу суду клопотання про розгляд справи у відсутності представника.

Представник відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область) в судове засідання не прибув, був повідомлений судом про час та місце розгляду справи належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Суд,  дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позов слід задовольнити в повному обсязі.

Судом встановлено, що відповідач, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область), відповідно до п.1 ст.15 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” є платником страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування.

 Згідно зі ст. 17 ч. 2 п. 6 Закону України “Про загальнообов’язкове державне страхування” та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 18.01.07 №2-2) страхувальник зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установленому порядку та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до п. 1 ч.1 ст.14, ч.6 ст.20 Закону України “Про загальнообов’язкове державне страхування” страхові внески страхувальники зобов’язані сплачувати не пізніше 20 календарних днів із дня закінчення базового звітного періоду.  

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область) має заборгованість зі сплати страхових внесків до Управління Пенсійного фонду України у Васильківському районі Київської області за листопад 2009 року, що стверджується, розрахунком сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за листопад 2009 року.

Судом також встановлено, що позивачем надсилалась на адресу відповідача вимога про сплату боргу № Ю 2У101/03 від 05 січня 2010 року, проте останній її проігнорував та борг не оплатив.

Таким чином, оскільки Товариство з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область), маючи заборгованість перед позивачем зі сплати страхових внесків, в добровільному порядку борг не оплачує, позовні вимоги позивача слід задовольнити та стягнути з відповідача на користь Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області заборгованість зі сплати загальнообов’язкових страхових внесків в розмірі 1050,72 грн.     .

Судові витрати у справі слід розподілити відповідно до вимог ч.4 ст.94 КАС України, згідно з якою у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем — фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.9,69-71,94,97,158-163 КАС України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

      Адміністративний позов задовольнити повністю.

    Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фабрика Паперовий Світ» (вул. Залізнична, 164, смт Калинівка, Васильківський район, Київська область, код ЄДРПОУ 35584319) на користь Управління Пенсійного фонду України Васильківському районі Київської області заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1 050 (одну тисячу п’ятдесят) гривень 72 копійки.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого ст. 186 КАС України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд. Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.  

   

           Суддя:                                                                                       С.Г.Штогун

Постанова складена в повному обсязі 26 травня 2010 року.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2010
Оприлюднено23.10.2010
Номер документу11720093
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3741/10/1070

Постанова від 25.05.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Штогун С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні