Постанова
від 18.06.2010 по справі 2а-4801/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

18 червня 2010 року                                                                       Справа № 2а-4801/10/1070  

Київський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Виноградової О.І.,

при секретарі: Сович О.І.,

представник позивача – не з’явився,

представник відповідача – не з’явився,

розглянувши у  відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Іванківської міжрайонної державної податкової інспекції Київської області

до

про

Товариства з обмеженою відповідальністю „Одріус”

припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Іванківська міжрайонна державна податкова інспекція Київської області (далі ? позивач) звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю „Одріус” (далі ? відповідач) про припинення юридичної особи.

Представник позивача у судове засідання не з’явився, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином. Від нього надійшло клопотання щодо розгляду справи за його відсутності (а.с. ).

Представник відповідача у судове засідання не з’явився повторно, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений (а.с. ). Поштове повідомлення повернулося з відміткою, що за зазначеною   адресою    відповідач не проживає.

За наведених обставин та враховуючи, що судову повістку для відповідача було направлено за адресою, зазначеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с. 6 - 7), суд ухвалив розглянути справу за відсутності представників сторін.

            Суд у судовому засіданні , розглянувши подані документи і матеріали, з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, встановив таке.

25 червня 2008 р. відповідача було зареєстровано як юридичну особу, що підтверджується копією відповідного свідоцтва (а.с. 8).

Відповідача взято на облік  платника податків з 26 червня 2008 р. за № 990 - 08, що підтверджується довідкою від 13 квітня 2010 р. № 46 (а.с. 9).

Як убачається з наявного у матеріалах справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, відповідач відсутній за місцезнаходженням (а.с. 6).

Як свідчить, повідомлення від 10 березня 2010 р. № 46/9/29 - 101 позивачем стосовно відповідача проведено заходи щодо встановлення фактичного місцезнаходження та встановлено відсутність юридичної особи за місцезнаходженням. Фактичне місцезнаходження юридичної особи або адреса, за якою здійснюється зв’язок не встановлено (а.с. 10).

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення діяльності юридичної особи.

Згідно з вимогами п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню, а діяльність юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю „Одріус” припиненню (що не пов’язано з банкрутством).

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст.ст. 94, 158 - 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю „Одріус” (ідентифікаційний код 35995899, місцезнаходження: 07200, Київська область, Іванківський район, смт. Іванків, вулиця Івана Проскури, 11).

Постанову надіслати державному реєстратору Іванківської районної державної адміністрації Київської області для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення та для здійснення заходів з припинення юридичної особи у встановленому законом порядку (після набрання постановою законної сили).

 

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова  суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                                 О.І. Виноградова

Постанову складено у повному обсязі та підписано 21  червня  2010 р.

Дата ухвалення рішення18.06.2010
Оприлюднено23.10.2010

Судовий реєстр по справі —2а-4801/10/1070

Постанова від 18.06.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні