Постанова
від 11.06.2010 по справі 2-а-5217/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

11 червня 2010 р. № 2-а-5217/10/1070

Київський окружний адміні стративний суд у складі:

головуючого судді В иноградової О.І.,

при секретарі Ва рданян О.В.

за участю представників:

позивача ? Ши ло М.В.,

відповідача ? не з`явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Вишгородському район і Київської області до

про Товариства з обмеженою від повідальністю «ЮА - Електро»

припинення юридичної особ и,

ВСТАНОВ ИВ:

Державна податкова і нспекція у Вишгородському ра йоні Київської області (далі ? позивач) звернулася до Київс ького окружного адміністрат ивного суду щодо припинення юридичної особи - Товариство з обмеженою відповідальніст ю «ЮА - Електро» (далі ? відпові дач).

У судове засідання з`явив ся представник позивача.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, поштова кор еспонденція повернулася з ві дміткою «за зазначеною адрес ою не проживає».

Згідно реєстру відправлен ої кореспонденції по Київськ ій області за 17 травня 2010 р. по штова кореспонденція відпра влена на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮА Електро» (а.с. 17).

За таких обставин суд ухв алив розглянути справу за ві дсутності відповідача та тре тьої особи.

Представник позивача у с удовому засіданні позовн і вимоги в частині припиненн я юридичної особи підтримав та просив їх задовольнити з п ідстав, викладених у позовні й заяві (а.с. 3 - 5).

Суд у судовому засід анні , з' ясувавши обстави ни справи та дослідивши наяв ні докази, встановив наступн е.

Відповідача було зареєст ровано як юридичну особу 12 гру дня 2009 р., що підтверджується ко пією витягу з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців (а.с. 10).

Згідно з наявними у м атеріалах справи довідками в ідповідача було взято на обл ік як платника податків з 13 гр удня 2007 р. за № 1572-ТОВ (а.с. 8).

При вирішенні справи судом взято до уваги, що відпо відно до ст. 238 ГК України за пор ушення встановлених законод авчими актами правил здійсне ння господарської діяльност і до суб'єктів господарюванн я можуть бути застосовані уп овноваженими органами держа вної влади або органами місц евого самоврядування адміні стративно - господарські сан кції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на при пинення правопорушення суб'є кта господарювання та ліквід ацію його наслідків.

Згідно з вимогами ст. 239 цьо го Кодексу органи державної влади та органи місцевого са моврядування відповідно до с воїх повноважень та у порядк у, встановленому законом, мож уть застосовувати до суб'єкт ів господарювання адміністр ативно - господарські санкці ї, однією з яких є скасування д ержавної реєстрації та лікві дація суб'єкта господарюванн я.

Як убачається з п. 3 ч. 2 ст. 38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" від 15 травня 2003 № 755-ІУ, однією із підс тав для постановлення судово го рішення про припинення юр идичної особи є наявність в Є диному державному реєстрі за пису про відсутність юридичн ої особи за вказаним її місце знаходженням.

Відсутність Товариства з о бмеженою відповідальністю « ЮА Електро» за місцезнаходже нням підтверджується відпов ідним записом у витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб пі дприємців (а.с. 10).

Право органів державної по даткової служби, у передбаче них законом випадках, зверта тися до судових органів із за явою (позовною заявою) про ска сування державної реєстраці ї суб'єкта підприємницької д іяльності передбачено п. 17 ст. 11 Закону України "Про державн у податкову службу в Україні " від 12 квітня 1990 р. № 509-Х1І.

За викладених обста вин суд дійшов висновку, що по зовні вимоги є обґрунтованим и та підлягають задоволенню.

Враховуючи, що спір вирі шено на користь суб' єкта вл адних повноважень, звільнено го від сплати судового збору , а також за відсутності понес ених ним витрат, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9, 69 - 71, 94, 158 - 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити .

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеже ною відповідальністю «ЮА - Ел ектро» (що не пов'язано з банкр утством) (07300, Київська область, м. Вишгород, вул. Шолуденка 1, к од ЄДРПОУ 35635001).

У день набрання цією пост ановою законної сили направи ти її копію державному реєст ратору за місцем реєстрації юридичної особи.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними ст.ст. 185 - 187 КАС України, шля хом подання через суд першої інстанції заяви про апеляці йне оскарження з наступним п оданням протягом двадцяти дн ів апеляційної скарги. Апеля ційна скарга може бути подан а без попереднього подання з аяви про апеляційне оскаржен ня, якщо скарга подається у ст рок, встановлений для поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Суддя О.І. Виноградова

Постанову у повному обс язі виготовлено та підписано 15 червня 2010 р.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.06.2010
Оприлюднено23.10.2010
Номер документу11720636
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5217/10/1070

Постанова від 11.06.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні