Рішення
від 06.02.2024 по справі 556/3361/23
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/3361/23

Номер провадження 2-о/556/10/2024

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.02.2024 Володимирецький районний суд Рівненської області

в складі головуючої судді Іванків О.В.

при секретарі Кньовець Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Володимирець в порядку окремого провадження справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення , -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту її родинних відносин із двоюрідною покійною бабусею ОСОБА_2 ..

В обґрунтування заяви зазначила, що являється двоюрідною онукою ОСОБА_3 , яка була сестрою її рідної баби. ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 померла. Після смерті ОСОБА_2 відкрилася спадщина, але вона не має змоги належним чином її оформити, так як не може підтвердити факт родинних відносин з померлою, оскільки в документах, що підтверджують родинні відносини, містяться розбіжності. Так, у свідоцтві про смерть спадкодавці її прізвище зазначено « ОСОБА_4 », тоді як у її свідоцтві про народження її прізвище значиться « ОСОБА_4 ». Встановлення даного факту їй необхідно для оформлення спадщини. Будь-якого спору з приводу даної спадщини у неї з іншими особами немає.

Вказана заява надійшла до Володимирецького районного суду Рівненської області 22.11.2023 року.

01.12.2023 року у даній справі відкрито провадження та призначено справу до розгляду в порядку окремого провадження.

Заявниця ОСОБА_1 , у судове засідання не з`явилася, однак надала суду заяву в якій просила розгляд справи проводити у її відсутності, заявлені вимоги підтримує в повному обсязі та просить їх задовольнити.

Представник заінтересованої особи Антонівської сільської ради Рівненської області, в судове засідання не з`явився, однак надали суду заяву в якій просили розгляд справи проводити у відсутності їх представника на підставі наявних матеріалів справи.

Суд, дослідивши та оцінивши докази по справі, приходить до висновку про задоволення заяви з таких підстав.

Судом встановлено, що заявниця не змозі оформити спадщину у нотаріуса, так як не може підтвердити факт родинних відносин з померлою, оскільки в документах, що підтверджують родинні відносини, містяться розбіжності.

Так, у свідоцтві про смерть серія НОМЕР_1 спадкодавці її прізвище зазначено « ОСОБА_4 », тоді як у її свідоцтві про народження серія НОМЕР_2 її прізвище значиться « ОСОБА_4 ».

Той факт, що померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с.Чаква Володимирецького району Рівненської області ОСОБА_2 була двоюрідною бабою заявниці ОСОБА_1 стверджується наступними обставинами та доказами.

Згідно свідоцтва про народження ОСОБА_2 серія НОМЕР_3 та свідоцтва про народження ОСОБА_5 серія НОМЕР_2 їх батьками вказані ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Згідно свідоцтва про одруження серія НОМЕР_4 ОСОБА_5 після реєстрації шлюбу її прізвище змінилось на « ОСОБА_8 ».

Згідно свідоцтва про народження матері заявниці серія НОМЕР_5 ОСОБА_9 її матір`ю є ОСОБА_10 .

Відповідно до свідоцтва про укладення шлюбу серія НОМЕР_6 ОСОБА_9 після реєстрації шлюбу отримала прізвище « ОСОБА_11 ».

Згідно із свідоцтвом про народження заявниці серія НОМЕР_7 її матір`ю записана ОСОБА_12 .

Відповідно до свідоцтва про шлюб заявниці серія НОМЕР_8 після реєстрації шлюбу вона отримала прізвище « ОСОБА_13 ».

Згідно свідоцтва про смерть НОМЕР_1 ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно довідки Антонівської сільської ради №1494 від 08.11.2023 року ОСОБА_2 була зареєстрована та постійно проживала в АДРЕСА_1 , по день смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 , актовий запис №18 від 19.10.2012 року.

Відповідно до довідки Антонівської сільської ради №1495 від 08.11.2023 року на день смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , проживала одиноко.

Дослідженими всудовому засіданніписьмовими доказами,на думкусуду,поза розумним сумнівом,доведено наявність родинних відносин між заявницею та ОСОБА_2 ..

Встановлення факту родинних відносин із спадкодавцем необхідне ОСОБА_1 для оформлення спадщини після її смерті.

Як вбачається зі ст.ст.293, 315 ЦПК України, в порядку окремого провадження можуть бути розглянуті цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Поряд з іншими, в порядку окремого провадження можуть бути встановлені факти родинних відносин між фізичними особами.

Враховуючи викладене,керуючись ст.293,315-317 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є двоюрідною онукою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судові витрати, понесені заявником, відшкодуванню не підлягають.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. У відповідності до п.15.5) розділу ХІІІ Прикінцеві положення, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються до або через Володимирецький районний суд Рівненської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разіподанняапеляційноїскарги рішення,якщойогоне скасовано,набираєзаконноїсили післяповерненняапеляційноїскарги,відмовиувідкритті чизакриттяапеляційногопровадження абоприйняттяпостановисуду апеляційноїінстанціїзанаслідками апеляційногоперегляду.

С У Д Д Я :

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_9 , РНОКПП НОМЕР_10 .

Заінтересована особа: Антонівська сільська рада Вараський район Рівненської області, юридична адреса: с. Антонівка, вул. Богдана Хмельницького, 14, Вараський район Рівненська область, код ЄДРПОУ 04388136.

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117207424
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —556/3361/23

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні