Ухвала
від 22.02.2024 по справі 320/3410/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 лютого 2024 року м. Київ Справа 320/3410/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Войтович І.І., отримавши та розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного спеціаліста Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Василенко Ірини Володимирівни , Головного спеціаліста Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Дорошенко Ольги Володимирівни про скасування постанов АА № 00014269, АА № 00014271,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Головного спеціаліста Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Василенко Ірини Володимирівни , Головного спеціаліста Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Дорошенко Ольги Володимирівни , в якому просить суд:

- Скасувати постанову Серії АА № 00014269 винесену головним спеціалістом Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Василенко Іриною Володимирівною, щодо притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 132-1 КУпАП, у вигляді накладення адміністративного стягнення у розмірі 8500 вісім тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок.

- Скасувати постанову Серії AA № 00014271 винесену головним спеціалістом Департаменту державного нагляду (контролю) за безпекою на наземному транспорті Дорошенко Ольгою Володимирівною, щодо притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 132-1 КУпАП, у вигляді накладення адміністративного стягнення у розмірі 8500 вісім тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок.

- Закрити впровадження у справі за п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП.

За правилами статті 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Вирішуючи питання про предметну підсудність даної справи, суд прийшов до наступного.

Згідно ч. 2 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів не поширюється на справи:

1) що віднесені до юрисдикції Конституційного Суду України;

2) що мають вирішуватися в порядку кримінального судочинства;

3) про накладення адміністративних стягнень, крім випадків, визначених цим Кодексом;

4) щодо відносин, які відповідно до закону, статуту (положення) громадського об`єднання, саморегулівної організації віднесені до його (її) внутрішньої діяльності або виключної компетенції, крім справ у спорах, визначених пунктами 9, 10 частини першої цієї статті.

Відповідно ч. 2 ст. 20 КАС України Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім адміністративних справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

Судом встановлено, що позовна заява подана без додержання правил предметної підсудності.

У відповідності до вимог пункту 2 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд передає адміністративну справу на розгляд до іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Розмежування предметної юрисдикції адміністративних судів визначають статті 25 та 26 КАС України.

Частиною 2 статті 26 КАС України передбачено, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Порушення правил юрисдикції (підсудності) адміністративних судів є підставою для скасування судового рішення (стаття 318 КАС України).

Відповідно до частин 5, 6 статті 29 КАС України питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Згідно з частиною 8 статті 29 КАС України передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Суд прийшов до висновку, що ця справа предметно та територіально підсудна Голосіївському районному суду міста Києва (вулиця Полковника Потєхіна, 14А, Київ, 03127, код ЄДРПОУ 02896756)

Керуючись статтями 25, 29, 241, 248 КАС України, суд

у х в а л и в:

1. Адміністративну справу 320/3410/24 передати за підсудністю до Голосіївського районного суду міста Києва.

2. Передачу справи здійснити не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

3. Копію ухвали надіслати (вручити) позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Суддя Войтович І.І.

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117210456
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанов АА № 00014269, АА № 00014271

Судовий реєстр по справі —320/3410/24

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні