Ухвала
від 23.02.2024 по справі 380/2020/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/2020/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

23 лютого 2024 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді О.П. Хома, розглянувши у письмовому провадженні у м. Львові заяву позивача про участь у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дослідно-механічний завод «Карпати» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення в режимі відеоконференції,

в с т а н о в и в :

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Дослідно-механічний завод «Карпати» до Головного управління ДПС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення в режимі відеоконференції.

Ухвалою від 31.01.2024 позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України (далі - КАС України), залишалася без руху, позивачу надавався строк на усунення недоліків позовної заяви.

Вимоги ухвали позивачем виконано.

Ухвалою суду від 28.07.2022 відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі.

Позивачем 22.02.2024 (вх. №14270) подано клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

При вирішенні поданої заяви, суд керується таким.

Згідно з частиною п`ятою статті 5 КАС України ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 44 КАС України учасники справи мають право, зокрема брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду передбачено статтею 195 КАС України.

Судом не встановлено перешкод для розгляду справи у режимі відеоконференції.

У зв`язку наявністю технічної можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференції у визначені дату і час, з метою дотримання принципу рівності сторін та забезпечення права відповідача на участь у судовому засіданні, суд вважає за доцільне забезпечити право представника позивача на проведення судового засідання в режимі відеконференції в системі «EasyCon».

Керуючись статтями 5, 44, 195, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Клопотання позивача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, - задовольнити повністю.

Судове засідання у справі №826/2020/24, призначене на 27.02.2024 о 10 год. 00 хв. та всі подальші судові засідання проводити в режимі відеоконференції з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» (веб-посилання - https://vkz.court.gov.ua) за участю представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Дослідно-механічний завод «Карпати» (профілі користувачів в системі «EasyCon»: Янів Михайло Васильович - ІНФОРМАЦІЯ_1 ) поза межами приміщення суду.

Роз`яснити представнику позивача, що для участі у судовому засіданні в режимі відео конференції потрібно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Дослідно-механічний завод «Карпати», що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О. П. Хома

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117215058
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —380/2020/24

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 07.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні