Ухвала
від 22.02.2024 по справі 280/7669/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 лютого 2024 року м. Дніпросправа № 280/7669/23

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Лукманової О.М. (доповідач),

суддів: Божко Л.А., Дурасової Ю.В.,

розглянувши у м. Дніпро клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфарм-Дніпро» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, при розгляді апеляційної скарги Головного управління ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 13.11.2023 року в справі №280/7669/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфарм-Дніпро» до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 13.11.2023 року частково задоволено позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфарм-Дніпро» до Головного управління ДПС у Запорізькій області, про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Головне управління ДПС у Запорізькій області, не погодившись з рішенням, подало 28.11.2023 року за допомогою засобів поштового зв`язку, до суду, апеляційну скаргу.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 13.12.2023 року відкрито апеляційне провадження.

Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги призначено на 07.03.2024 року на 10:00 год.

20.02.2024 року до суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфарм-Дніпро» адвоката Паська Ігоря Олексійовича надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, просить надати можливість приймати участь у всіх судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів. Просить забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконфренції, за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку, профіль користувача підтверджено ЕЦП.

Згідно ч. 1, ч. 2, ч. 4 ст. 195 КАС учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється з використанням засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», а в разі їх відсутності - у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Указом Президента України від 05.02.2024 року № 49/2024 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», подовжено дію в Україні воєнний стан з 14 лютого по 13 травня 2024 року.

Згідно п. 46 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, завтердженого рішенням Вищої ради правосуддя 17.08.2021 року № № 1845/0/15-21, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. За наявності в суді технічної можливості учасник справи може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду за допомогою технічних засобів суду. Технічну можливість участі у відеоконференції, належну якість зображення та звуку, інформаційну безпеку тощо забезпечує такий суд. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Заявником виконано технічні умови, вказано про наявність електронного підпису, електронну адресу, яка використана для реєстрації в Системі, верифікований користувач.

Колегія суддів вважає за необхідне, заяву про участь представника у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних можливостей при розгляді апеляційної скарги задовольнити частково та організувати проведення судового засідання в режимі відеоконференції 07.03.2024 року о 10:00 год.

Натомість не передбачено організація судових засідань у режимі відеоконференції на майбутнє, у невизначеному переліку судових засідань у справі, які ще не призначені.

Керуючись ст. 11, 14, 77, 195, 321 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфарм-Дніпро» про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, при розгляді апеляційної скарги задовольнити частково.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням онлайн сервісу відеозв`язку «vkz.court.gov.ua» здійснювати 07 березня 2024 року о 10:00 год.

Копію ухвали направити заявнику, та повідомити про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням онлайн сервісу відеозв`язку сайту «vkz.court.gov.ua».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддяО.М. Лукманова

суддяЛ.А. Божко

суддяЮ. В. Дурасова

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117215495
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —280/7669/23

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 07.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Постанова від 07.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Рішення від 13.11.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні