Ухвала
від 26.02.2024 по справі 681/227/24
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/227/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження

"26" лютого 2024 р. м.Полонне

Суддя Полонського районного суду Хмельницької області Горгулько Н.А.,

вирішуючипитання проприйняття допровадження заяви ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Полонська міська рада обєднаної територіальної громади Хмельницької області,

в с т а н о в и л а:

22.02.2024 заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою, в якій просить визнати недієздатним його батька ОСОБА_2 .

Згідно з положеннями п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України дану справу слід розглядати за правилами окремого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 вказаного Закону право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Встановлено, що участь адвоката у розгляді заяви ОСОБА_1 про визнання недієздатним його батька ОСОБА_2 , встановлення над ним опіки та призначення опікуна є обов`язковою. В заяві відсутні відомості про самостійне залучення ОСОБА_2 до участі у справі адвоката. Тому суд знаходить за необхідне на виконання приписів ч. 5 ст. 293 ЦПК України доручити органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги призначити адвоката особі, стосовно якої розглядається справа, а саме ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 293 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и л а:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, яку розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розглядуна 10год.00хв.18березня 2024року в приміщенні Полонського районного суду за адресою: м. Полонне, вул. Героїв Майдану, 5, Хмельницької області, поштовий індекс 30501.

Доручити Шепетівському центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області призначити адвоката особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, а саме ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 для здійснення захисту його прав та законних інтересів за призначенням та забезпечити його прибуття в судове засідання 18 березня 2024 року о 10 год. 00 хв., для участі у розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Полонська міська рада обєднаної територіальної громади Хмельницької області,

Копію ухвали негайно, але не пізніше двох робочих днів направити до Шепетівського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області для виконання (м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44 Шепетівського району Хмельницької області, індекс 30400).

В судове засідання викликати заявника, заінтересованих осіб та їх представників, запросити присяжних Кидисюк З.В. та Осадчук Н.Л.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а для заінтересованих осіб також копію заяви та доданих документів.

Направити учасникам справи витяги про їхні права та обов`язки, передбачені ст.ст.39, 43, 44, 49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою:http://pl.km.court.gov.ua/sud2213/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А.Горгулько

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117219946
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —681/227/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горгулько Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні