Ухвала
від 22.02.2024 по справі 357/16129/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Справа № 357/16129/23

1-кп/357/243/24

У Х В А Л А

про призначення відеоконференції

22 лютого 2024 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 розглянувши в м. Біла Церква, клопотання обвинуваченої ОСОБА_2 , про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, у кримінальному провадженні № 12017110030001017, яке внесене до ЄРДР 23 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України,

У С Т А Н О В И В:

згідно з клопотанням ОСОБА_2 просила: судові засідання проводити у режимі відеоконференції, з використанням власних технічних засобів у системі «EasyCon» на сайті vkz.court.gov.ua.

Свої вимоги мотивувала тим, що вона проживає в м. Бровари, відстань від якого до м. Біла Церква складає 110 км, дорога пов`язана з ризиками, викликаними раптовими ракетними обстрілами країною-терористом, що складає небезпеку для її життя та здоров`я, а також змушує нести значні фінансові витрати, у зв`язку з вигаданим та протиправно пред`явленим їй обвинуваченням у неіснуючому злочині.

Згідно з ч. 1 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі:

1) неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин;

2) необхідності забезпечення безпеки осіб;

3) проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого;

4) необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження;

5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Відповідно до ч. 2 ст. 336 КПК України, суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Отже, за наявності достатніх підстав, суд може здійснювати судове провадження у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).

У зв`язку з цим, з метою забезпечити оперативність судового провадження та розумність строків його здійснення, зважаючи на те, що стадія підготовчого провадження не потребує присутності обвинуваченої в приміщенні суду, суд клопотання обвинуваченої ОСОБА_2 задовольняє.

Отже, керуючись ч. 2 ст. 336 КПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

клопотання обвинуваченої ОСОБА_2 , про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, - задовольнити.

Забезпечити участь обвинуваченої ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні, яке призначене на 04 березня 2024 року о 11:00 год. дистанційно, у режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду, за допомогою програмного комплексу «EasyCon».

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному ст. 532 КПК України

Суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117223568
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —357/16129/23

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дубановська І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні