Ухвала
від 26.02.2024 по справі 727/1602/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/1602/24

Провадження № 2/727/632/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2023 року м. Чернівці

Суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Калмикова Ю. О., розглянувши позовну заяву Керівника Чернівецькоїокружної прокуратури в інтересах держави в особі його органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних відносинах - Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій області до ОСОБА_1 про припинення прававласності на3/4частки земельноїділянки шляхомїї конфіскаціїна користь держави, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 ,

УСТАНОВИЛА:

Керівник Чернівецькоїокружної прокуратури в інтересах держави в особі його органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних відносинах - Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій області звернувся до Шевченківського районного суду м. Чернівці з позовом до ОСОБА_1 про припинення прававласності на3/4частки земельноїділянки шляхомїї конфіскаціїна користь держави, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 .

Підставою представництва прокурором інтересів держави в даних спірних правовідносинах є бездіяльність органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції держави у спірних правовідносинах, Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, який за законом є уповноваженим органом щодо здійснення державного нагляду (контролю) в частині дотримання вимог земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності.

Позов заявлено з підстав перебування на праві приватної власності у ОСОБА_1 , який є іноземним громадянином, 3/4частки земельної ділянки сільськогосподарського призначення (з 14 вересня 2009 року по даний час), який до сих пір не відчужив її, в той час, яка законом передбачено обов`язок такого відчуження упродовж року після набуття права власності.

Позивач просить суд припинити громадянину республіки Білорусь ОСОБА_1 право власності на 3/4 частки земельної ділянки сільськогосподарського призначення - для індивідуального садівництва, площею 0,0633 га, за кадастровим номером 7310136300:22:003:1652, що розташована по АДРЕСА_1 , зареєстровану в Державному реєстрі речових прав за №1771340773101, шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Чернівецькій області.

Стягнути з відповідача на користь Чернівецької обласної прокуратури судовий збір у розмірі 3028 гривень,сплачений за пред`явлення цього позову.

Позивач: Керівник Чернівецькоїокружної прокуратури в інтересах держави, місце знаходження за адресою: вул. Конституційна, буд. 69, м. Чернівці, 58002.

Позивач: Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, місце знаходження за адресою: вул. Героїв Майдану, 194-А (4 поверх), м. Чернівці, 58013, код ЄДРПОУ 39909396.

Відповідач: ОСОБА_1 , громадянин республікиБілорусь, місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Чернівці від 15.02.2024 заяву було залишено без руху у зв`язку з недодержанням позивачем вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 ЦПК України.

23.02.2024 Керівник Чернівецькоїокружної прокуратури в інтересах держави в особі його органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних відносинах - Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій області надав до Шевченківського районного суду м. Чернівці заява про усунення недоліків позову. Недоліки позивачем усунуті.

Позовна заявавідповідає вимогамстатей 175-177ЦПК України.Підстави,визначені статтями185-186ЦПК України,для залишенняпозовної заявибез руху,повернення позовноїзаяви чивідмови увідкритті провадженняу справівідсутні.Справа підсудна Шевченківськомурайонному судум.Чернівці.Тому позовнузаяву слідприйняти дорозгляду та відкрити провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти до розгляду позовну заяву Керівника Чернівецькоїокружної прокуратури в інтересах держави в особі його органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних відносинах - Головного управлінняДержгеокадастру уЧернівецькій області до ОСОБА_1 про припинення прававласності на3/4частки земельноїділянки шляхомїї конфіскаціїна користь держави, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання 20березня 2024року о10годині 00хвилин узалі судовихзасідань вприміщенні Шевченківськогорайонного судум.Чернівці,розташованому заадресою:вул.Кафедральна,4, м.Чернівці,Чернівецька область, із повідомленням (викликом) учасників справи.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Відповідач має право надіслати (надати) усі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк п`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Встановити третій особі строк п`ять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого третя особа має право подати пояснення щодо позову. Копія пояснення повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) такого пояснення до суду.

Встановити третій особі строк десять днів із дня отримання відзиву, протягом якого третя особа має право подати пояснення щодо відзиву. Копія пояснення повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) такого пояснення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу, третій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. О. Калмикова

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117225939
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —727/1602/24

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Калмикова Ю. О.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Калмикова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні