Ухвала
від 22.02.2024 по справі 148/2670/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2670/23

Провадження №2/148/160/24

У Х В А Л А

Іменем України

22 лютого 2024 року Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Ковганич С.В.,

при секретарі Мрочко Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в місті Тульчині за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом Шпиківської селищної ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Тульчинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м.Київ) про позбавлення батьківських прав ,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вищевказана справа.

В підготовче засідання представник позивача не з`явилася, подала до суду заяву, згідно якої просить підготовче засідання провести у її відсутність, позовні вимоги підтримує та просить їх задовольнити. Окрім того, також просить долучити до матеріалів справи документи.

Відповідач впідготовче засіданняне з`явилась,хоча буласвоєчасно таналежним чиномповідомлена продату,час імісце підготовчогозасідання згіднонаявного рекомендованогоповідомлення провручення поштовоговідправлення та через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, про причини неявки суд не повідомила.

Третя особа - представник Тульчинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м.Київ) в підготовче засідання не з`явився, хоча був своєчасно та належним чином повідомлений про дату, час і місце підготовчого засідання, про що свідчить розписка, про причини неявки суд не повідомив.

За таких обставин, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, суд вважає можливим провести підготовче засідання за відсутності учасників справи, без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши заяву представника позивача та матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.3 ст.12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому судовому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

З огляду на те, що долучені представником позивача до матеріалів справи докази стосуються обставин, що обгрунтовують позовні вимоги, тому суд вважає можливим задовольнити її заяву та долучити подані нею документи до матеріалів справи.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

У відповідності до вимогст. 191 ЦПК Українивідповідачем, у встановлений судом строк, відзиву на позовну заяву не було подано, а том, спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи ) для розгляду справи по суті.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті вчинено всі необхідні процесуальні дії, підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає, тому суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст.196,198,200 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника позивача про долучення доказів задовольнити.

Приєднати до матеріалів справи копії повідомлення служби у справах дітей Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області від 07.02.2024 №01-17/64 та міського відділу дітей Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької облаті від 09.02.2024 №144.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Шпиківської селищної ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Тульчинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління юстиції (м.Київ) про позбавлення батьківських прав .

Призначити справу до судового розгляду по суті на 11 березня 2024 року о 13:00 годині під головуванням судді Ковганича С.В. в приміщенні Тульчинського районного суду за адресою: вул.Перемоги, 16, м.Тульчин, Вінницька область.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://tl.vn.court.gov.ua/sud0226/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудТульчинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117232354
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —148/2670/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні