Ухвала
від 26.02.2024 по справі 242/273/24
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/273/24

Провадження 2-о/242/18/24

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

26лютого 2024року Селидівськийміський судДонецької областів складі:головуючого суддіЧеркова В.Г.,при секретаріКлименко А.В.,присяжних ГорловаО.Г.,Роговець О.Г.,розглянувши цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:Управління соціальногозахисту населенняСелидівської міськоїради, Орган опіки та піклування Селидівської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,-

в с т а н о в и в:

14.02.2024 р. до суду надійшла зазначена заява.

Заявник в судове засідання не з`явилась, надала заяву, в якій просить суд слухати справу у її відсутність. Крім того, надала суду клопотання, в якому просить суд призначити по справі судово-психіатричну експертизу відносно її сина ОСОБА_2 .

Представник заінтересованої особи - Орган опіки та піклування в судове засідання не з`явився, надав заяву, в якій просить суд слухати справу у їх відсутність.

Представник заінтересованоїособи - Управління соціального захисту населення Селидівської міської ради в судове засідання не з`явився, про день та час слухання справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до п. 2 ч. 1ст. 105 ЦПК Українипризначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно дост. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Оскільки для вирішення справи потрібні спеціальні знання в області медицини, тому суд вважає необхідним призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК Українисуд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

У зв`язку з тим, що для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.298, п. 5 ч. 1 ст.252 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизизадовольнити.

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 ,заінтересовані особи:Управління соціальногозахисту населенняСелидівської міськоїради, Орган опіки та піклування Селидівської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко,84, 49006.

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічне захворювання? Якщо да, то на яке саме?

2.Чи розуміє ОСОБА_2 за своїм психічним станом значення своїх дій та чи може керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_2 сторонньої допомоги та встановлення опіки?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 242/273/24.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала вчастині зупиненняпровадження усправі можебути оскарженав апеляційномупорядку доДніпровського апеляційногосуду з урахуванням п.15.5 Перехідних положень ЦПК України через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.Г.Черков

Присяжні О.Г.Роговець

О.Г. Горлов

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117232760
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —242/273/24

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні