Ухвала
від 26.02.2024 по справі 309/1006/24
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/1006/24

Провадження № 2/309/246/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2024 року м. Хуст

Суддя Хустського районного суду Закарпатської області Волощук О. Я. вивчивши позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Горінчівської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визначення додаткового строку для подання заяви про відмову від прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду із позовом до Горінчівської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визначення додаткового строку для подання заяви про відмову від прийняття спадщини за матір`ю ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Подана позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України: позивачем не додано квитанцію про сплату судового збору чи клопотання про звільнення від сплати судового збору; не викладено обставини якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги: не додано довідки виконавчого комітету Горінчівської сільської ради Хустського району Закарпатської області про проживання кола осіб на момент смерті ОСОБА_3 за адресою АДРЕСА_1 . Крім того, не додано витягу із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності щодо будинку АДРЕСА_1 .

Відповідно до Закону України «Про судовий збір» ставка судового збору при подачі позовної заяви майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Сума судового збору, яку необхідно сплатити позивачу становить 1211,20 грн.

У відповідності до вимог ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи недоліки, наявні при поданні позову до суду, суд приходить до висновку, що даний позов слід залишити без руху з метою надання можливості позивачці усунути недолік.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Залишити без руху позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Горінчівської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визначення додаткового строку для подання заяви про відмову від прийняття спадщини, надавши позивачам ОСОБА_1 , ОСОБА_2 строк на усунення вказаних недоліків 5 днів з дня отримання ними копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хустського

районного суду: Волощук О.Я.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117234082
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —309/1006/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Волощук О. Я.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Волощук О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні