Ухвала
від 26.02.2024 по справі 914/457/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

26.02.2024 р. Справа № 914/457/24

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Ростислава Матвіїва, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Галицька кабельна компанія», Львівська область, Самбірський район, с. Воля-Баранецька,

до відповідача 1: Товариства з обмеженою відповідальністю «Захід Брухт», м. Львів,

до відповідача 2: Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФГ Промсилальянс», м. Запоріжжя,

предмет позову: визнання недійсним договору про відступлення права вимоги,

підстава позову: відсутність підстав для відступлення права вимоги,

встановив:

19.02.2024 до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Галицька кабельна компанія» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Захід Брухт» і до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФГ Промсилальянс» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд зазначає про наявність підстав для залишення позову без руху у зв`язку з таким.

Статтями 162, 164 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до позовної заяви та документи, які додаються до позовної заяви. Позивач не виконав приписів пункту 8 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України, відповідно до якої позовна заява повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Крім цього, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до відомостей з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, за кодом юридичної особи 45071951, що вказаний в позовній заяві як код Товариства з обмеженою відповідальністю «ПФГ Промсилальянс», за вказаним кодом зареєстровано Товариство з обмеженою відповідальністю «Доглядальність ЛТД» із місцезнаходженням вул. Промислова, буд. 2 К, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76019.

Враховуючи зазначене, позовна заява не містить відповідної та актуальної інформації стосовно визначеного позивачем відповідача 2, а визначення відповідачів, предмета та підстав позову є правом позивача та не належить до повноважень суду.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Галицька кабельна компанія» без руху та надати позивачу можливість усунути допущені недоліки шляхом надання інформації, передбаченої п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України стосовно наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи; надання інформації, передбаченої п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу, стосовно визначеного відповідача 2.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Львівської області

ухвалив:

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Галицька кабельна компанія» у справі № 914/457/24 залишити без руху.

2.Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю «Галицька кабельна компанія» строк 10 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви у спосіб надання інформації, передбаченої п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України стосовно наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; надання інформації, передбаченої п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу, стосовно визначеного відповідача 2.

3.У випадку невиконання вимог даної ухвали позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117240471
СудочинствоГосподарське
Сутьвідступлення права вимоги, підстава позову: відсутність підстав для відступлення права вимоги

Судовий реєстр по справі —914/457/24

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні