Ухвала
від 26.02.2024 по справі 921/105/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 лютого 2024 року м. ТернопільСправа №921/105/24 Господарський суд Тернопільської області

Суддя Чопко Ю.О.

Розглянув матеріали позовної заяви б/н від 19.02.2024 (вх.№122 від 23.02.2024)

за позовом : Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення (04112, м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, в особі Івано-Франківської філії концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення (76018, м. Івано-Франківськ , вул. Чорновола, 19)

до відповідача : Комунального підприємства Редакція Кременецького районного радіомовлення (47003, Тернопільська область, м. Кременець, вул. Шевченка, 56)

про стягнення 142334,12 грн. заборгованості за електронні комунікаційні послуги

ВСТАНОВИВ:

Концерн радіомовлення, радіозв`язку та телебачення в особі Івано-Франківської філії концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення звернувся до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Комунального підприємства Редакція Кременецького районного радіомовлення про стягнення 142 334, 12 грн. заборгованості за Договором №11/01/2023-Т від 30.12.2022 про надання електронних комунікаційних послуг .

Позовні вимоги мотивовані невиконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань з оплати вартості комунікаційних послуг з технічного обслуговування та експлуатації технічних засобів електронних комунікацій ( передавальних засобів мовлення, регіонального контрольно-керуючого блоку.

Згідно Витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.02.2024 справу №921/105/24 передано на розгляд судді Чопку Ю.О.

Пунктом 4 частини 2 статті 176 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (частина 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України).

Частиною 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до пункту 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України малозначними справами є, зокрема, справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на те, що предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та враховуючи, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі свідчать про її незначну складність, а відтак для повного та всебічного встановлення обставин справи відсутня необхідність у проведенні судового засідання з повідомленням (викликом) сторін, тому з метою економії процесуального часу учасників справи та виконання завдань господарського судочинства, визначених у статті 2 Господарського процесуального кодексу України, в тому числі щодо забезпечення своєчасного вирішення судом спору, суд на підставі частини 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України вирішує розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч.1 ст. 250 ГПК України).

Частиною 5 ст. 252 ГПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З метою забезпечення права доступу до суду суд вбачає за необхідне здійснювати подальший розгляд в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 250, 251 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №921/105/24.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

3.Судове засідання у справі № 921/105/24 призначити на 27 березня 2024 на 10:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Тернопільської області за адресою: вул. Кн. Острозького, 14 А, м. Тернопіль, 46000, зал судових засідань № 1, (4-поверх).

4.Повідомити відповідача про передбачений частиною 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через вказану систему або її окрему підсистему (модуль).

5. Відповідачу, у разі наявності заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, подати суду заяву із обґрунтуванням своїх заперечень, протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

6.Роз`яснити позивачу, що, відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК України, позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

7.Попередити відповідача, що у разі неподання ним обґрунтованих заперечень щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

8.Запропонувати відповідачу подати відзив на позов із урахуванням вимог ст.ст.165, 251 ГПК України (протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі), копію якого надіслати іншим учасникам справи, докази про що надати суду; заперечення з урахуванням вимог ст.ст.167, 251 ГПК України.

9.Запропонувати позивачу подати суду відповідь на відзив (у разі отримання відзиву) у 5-денний строк з дня його отримання (з урахуванням ст.ст.166, 251 ГПК України), копії відповіді на відзив направити відповідачу, докази направлення надати суду.

10.Повідомити сторони, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач, в свою чергу, має право подати заперечення на відповідь позивача протягом п`яти днів з дня отримання відповідних документів (позивачем відзиву на позовну заяву; відповідачем - відповіді на відзив).

11.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 26.02.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

12.Ухвалу надіслати сторонам у справі.

Суддя Ю.О. Чопко

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117240909
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 142334,12 грн. заборгованості за електронні комунікаційні послуги

Судовий реєстр по справі —921/105/24

Судовий наказ від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Рішення від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні