Ухвала
від 27.02.2024 по справі 376/219/22
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/219/22

Провадження № 2/376/59/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" лютого 2024 р. Суддя Сквирськогорайонного судуКиївської областіКоваленко О.М.розглянувши клопотанняпредставника Полтавськогоуніверситету економікиі торгівлі-Водяника ОлександраВасильовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі за позовом громадянки Індії ОСОБА_1 до Полтавського університету економіки і торгівлі про захист прав споживача,

ВСТАНОВИВ:

26.02.2024року наадресу судунадійшло клопотанняпредставника Полтавськогоуніверситету економікиі торгівлі-Водяника ОлександраВасильовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі за позовомпозовну заяву громадянки Індії ОСОБА_1 до Полтавського університету економіки і торгівлі про захист прав споживача, та просить забезпечити можливість його присутності в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку з використанням власних технічних засобів.

Згідно із ч.ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Судом встановлено, що клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції подано з додержанням вимог Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженої Рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21.

З метою прискорення судового розгляду справи та усунення перешкод до її розгляду, пов`язаних із ускладненням прибуття ОСОБА_2 у судове засідання, суддя вважає за необхідне провести засідання по справі в режимі відеоконференції, що не суперечитиме вимогам зазначеної вище норми закону.

Вказану ухвалу надіслати особам, які будуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку, для організації її виконання.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 212,223, 240 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Судові засідання по цивільній справі за позовом громадянки Індії ОСОБА_1 до Полтавського університету економіки і торгівлі про захист прав споживача, проводитив режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Роз`яснити, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції слід зайти та авторизуватися в підсистемі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку "ВКЗ" (https://vkz.court.gov.ua ).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Коваленко

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117257463
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача

Судовий реєстр по справі —376/219/22

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Коваленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні