Ухвала
від 22.02.2024 по справі 753/3657/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/3657/24

провадження № 1-кс/753/728/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" лютого 2024 р. слідчий суддяДарницького районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,з секретарем секретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотаннястаршого слідчого СВ Дарницького управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження 12023100020003935, відомості про яке внесено 03.10.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийСВ Дарницькогоуправління поліціїГУ Національноїполіції вм.Києві старшийлейтенант поліції ОСОБА_3 ,за погодженнямз прокурором ОСОБА_4 ,звернулася дослідчого суддіз клопотаннямпро дозвілна тимчасовийдоступ,у якомупросить надати тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю тимчасового вилучення всіх документів, з яких складається зазначена історія хвороби та рентген знімки, що знаходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтоване тим, що у провадженні слідчого відділу Дарницького УП ГУНП у м. Києві знаходиться кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, відомості про яке 03.10.2023 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023100020003935.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30.09.2023 року приблизно о 17 год. 00 хв. перебуваючи біля озера «Заплавне», що у мікрорайонні Бортничі м. Києва, невстановлена особа нанесла тілесні ушкодження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Після отриманих травм ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 звертався за лікуванням 01.10.2023 року до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (травмпункт ЩЛХ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування факту, зокрема, для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у цьому провадженні є потреба ступеня тяжкості й характеру завданих потерпілому тілесних ушкоджень. У свою чергу, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експертові для ознайомлення відомостей про стан потерпілого як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Слідчий направив заяву з проханням розглянути клопотання без його участі

Особа, у володінні якої знаходяться такі документи (КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), в судове засідання не з`явилась, повідомлялась належним чином.

Дослідивши додані матеріали до клопотання, приходжу до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

Зазначені у клопотанні обставини свідчать про існування обґрунтованої підозри у тому, що ОСОБА_5 нанесено тілесні ушкодження.

Ці обставини підтверджуються достатніми на даному етапі розслідування доказами, які містяться у матеріалах кримінального провадження.

За приписом ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягає доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів чи обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів (ст. 84 КПК).

Відтак з огляду на предмет доказування у цьому кримінальному провадженні вважаю обґрунтованими доводи слідчого про те, що у володінніКНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » знаходитьсямедична документація, яка має істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, наявні у них відомості можуть бути використані як доказ, і іншими способами довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою, неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст. 163, 164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Дарницького управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 (або за її дорученням) дозвіл на тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю тимчасового вилучення всіх документів, з яких складається зазначена історія хвороби та рентген знімки, що знаходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити посадовим особам КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що у відповідності до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Попередити посадових та службових осіб КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Строк дії даної ухвали складає два місці з дня її постановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117258616
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —753/3657/24

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні