Ухвала
від 22.02.2024 по справі 932/11026/23
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №932/11026/23

Номер провадження №1-кс/932/500/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2024 року слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні, у залі суду клопотання дізнавача СД ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Центральної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінальному провадженні №12023046030000924 від 11.12.2023,-

В С Т А Н О В И В :

У клопотанні слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення належим чином завірених копій, які містяться у цивільній справі №203/341/23 та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Сторони у судове засідання не з`явились, були повідомлені належним чином, слідчий надав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Оглянувши матеріали клопотання виходжу із наступного.

У провадженні СД ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесеного до Єдиного реєстру досудового розслідування за №12023046030000924 від 11.12.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.389-1 КК України.

Згідно фабули кримінального провадження - ОСОБА_5 умисно не виконав угоду про примирення.

Із мотивів клопотання та наданих доказів вбачається, що йде мова про угоду, затверджену вироком ІНФОРМАЦІЯ_1 у справі №203/341/23.

На запит дізнавача ІНФОРМАЦІЯ_2 не надав копій матеріалів вказаної судової справи.

Згідно з ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їхвиїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором

Згідно з ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв?язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні ; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Щодо необхідність вилучення оригіналів документів - абсолютно необґрунтована. Вилучення оригіналів вказаних документів є обмеженням права власності на ці документи і права на ведення господарської діяльності, що не відповідає вимогам розумності і співрозмірності, завданням кримінального провадження.

Із аналізу мотивів клопотання та наданих доказів вбачається обґрунтованої підозри щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування тимчасового доступу до документів, а потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

При цьому очевидним є необхідність вилучення та дослідження копій документів судової справи, відтак шляхом тимчасового доступу може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням.

Слідчим підтверджено неможливість отримати запитувані документи без застосування заходу забезпечення кримінального провадження.

При цьому, вбачається неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою таких документів.

З огляду на наведене, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159 - 164 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання дізнавача задовольнити.

Надати дізнавачу СД ДРУПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 , прокурорам Центральної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення копій, що містяться у матеріалах кримінальної справи №203/341/23 та перебувають у володіння ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити особі у володінніякої знаходятьсятакі документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали до 22.04.2024.

Ухвала не може бути оскаржена та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117259468
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —932/11026/23

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Цитульський В. І.

Ухвала від 14.12.2023

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Цитульський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні