Ухвала
від 26.02.2024 по справі 161/645/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/645/24

Провадження № 2/161/1366/24

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

26 лютого 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого-судді Пахолюка А.М.,

при секретарі Грень А.В.,

розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Філії - Волинське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом позовом ОСОБА_1 до Філії - Волинське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області від 15 січня 2024 року провадження по справі відкрито в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами.

На адресу суду надійшла заява Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Разом з тим, на адресу суду надійшло клопотання позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем, а саме Філію - Волинське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» замінити на Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України».

Дослідивши матеріали справи, клопотання позивача та заяву АТ «Державний ощадний банк», суд вважає, що слід замінити первісного відповідача належним відповідачем.

За змістом ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Аналізуючи матеріали справи, суд прийшов до висновку, що рішення в даній справі може вплинути на права і обов`язки «Державний ощадний банк» як юридичної особи, до складу якої, входять відокремлені підрозділи юридичної особи, в тому числі Філії - Волинське обласне управління Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", а тому, слід замінити первісного відповідача Філію - Волинське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» на належного АТ «Державний ощадний банк України» (код ЄДРПОУ 00032129, юридична адреса: 01001, м. Київ, вул. Госпітальна, 12-г).

Клопотання АТ «Державний ощадний банк» про залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, враховуючи вищезазначені обставини, не підлягає до задоволення, оскільки, судом прийнято рішення про визначення процесуального статусу АТ «Державний ощадний банк» в даній справі.

Керуючись ст.ст.51,260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача задовольнити.

Замінити в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доФілії -Волинське обласнеуправління Акціонерноготовариства «Державнийощадний банкУкраїни» провідшкодування завданоїматеріальної таморальної шкодипервісного відповідача - Філію - Волинське обласне управління Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» на належного відповідача Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» (код ЄДРПОУ 00032129, юридична адреса: 01001, м. Київ, вул. Госпітальна, 12-г), про що повідомити.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 у строк не пізніше як п`ять днів з дня вручення копії даної ухвали у разі наявності подати до суду заяву про збільшення (зменшення) позовних вимог, зміну підстав чи предмета позову з врахуванням складу учасників справи та надати докази вручення таких заяв для суду.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

В задоволенні клопотання Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» про залучення Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача відмовити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду А.М. Пахолюк

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117260753
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —161/645/24

Постанова від 02.05.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні