Ухвала
від 22.02.2024 по справі 372/772/24
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/772/24

Провадження 1-кс-232/24

ухвала

Іменем України

22 лютого 2024 року м.Обухів

Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області в місті Обухів Київської області клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області майор поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024111230000341 від 11.02.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286-1 КК України, яке погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділом Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024111230000341 від 11.02.2024 року заознаками кримінальногоправопорушення (злочину),передбаченого ч.1ст.286-1КК України та розпочато розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 11.02.2024 року близько 21:05 годин, водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем марки Мінікупер д.н.з. НОМЕР_1 , в якому крім водія перебували пасажири, рухаючись від центру смт. Козин в напрямку м. Обухів, Обухівського район Київскої області, не зупинився на вимогу про зупинку працівників поліції після подачі сигналу про зупинку транспортного засобу після чого прискорив швидкість автомобіля та поряд з будинком АДРЕСА_1 , не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з перешкодою у вигляді електроопори, металевим парканом та в подальшому з припаркованими на території домоволодіння автомобілів "Шкода Октавія " н.з. НОМЕР_2 та "WV Джета" н.з НОМЕР_3 (власники встановлюються)

В результаті чого пасажири автомобіля: 1) ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , отримала тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, СГМ та була доставлена до дитячої лікарні у м. Боярка; забій стегна та.

2) ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КОКЛ з діагнозом полі травма ; 3) ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_2 отримав тілесні ушкодження у вигляді пошкодження волосистої частини голови - від госпіталізації відмовився в присутності батьків.

Відповідно повідомлення лікаря та електронного рапорту ОСОБА_7 01.10.2005 була доставлена до КНП КОР « ІНФОРМАЦІЯ_4 » 11.02.2024 року та перебував на стаціонарному лікуванні.

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських, КТ, МРТ (на цифровому носії або на плівці) знімків ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , які зберігаються в КНП КОР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_4 ), з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладено, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме:медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , які зберігаються в КНП КОР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_4 ),з можливим її вилученням.

Слідчий Обухівського РУП ГУ НП в Київській області в судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відео запис за допомогою технічних засобів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання, а також слідчим доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи, про тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, знаходятьсяу КНП КОР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_4 ) та містяться відомості, які мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-160, 162 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області майора поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Зобов`язати КНП КОР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_4 ), надати: ст. слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських, КТ, МРТ знімків (на цифровому носії або на плівці) ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_3 , який з 09.01.2024 року перебував на стаціонарному лікуванні в КНП КОР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_4 ).

Строк дії ухвали визначити до 23 березня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117263147
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/772/24

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні