Ухвала
від 07.02.2024 по справі 308/462/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/462/24

2-о/308/6/24

У Х В А Л А

07 лютого 2024 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі головуючого судді Зарева Н.І., розглянувши заяву представника заявника адвоката Богуша Володимира Даниловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за заявою:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючої в АДРЕСА_2 ,

За участю заінтересованої сторони:

Станично-Луганської селищної військової адміністрації Щастинського району Луганської області, код ЄДРПОУ 43918777, адреса: селище міського типу Станиця Луганська, вул. Центральна, 7,

про встановлення фактів родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Богуш Володимир Данилович, в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до Ужгородського міськрайонного суду з заявою про встановлення факту, того, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 являється онукою померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

П`ятого лютого 2024 року від представника заявника адвоката Богуша Володимира Даниловича надійшла заява про участь у судовому засіданні, яке призначене на 14 год. 30 хв. 27 лютого 2024 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1, 3, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що місцем знаходження представника заявника є м. Тернопіль, що знаходиться на значній відстані від м. Ужгород та ускладнює прибуття представника в судове засідання в приміщення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з метою забезпечення можливості представника заявника бути присутнім під час розгляду справи, з`ясування фактичних обставин справи необхідних для винесення законного та об`єктивного рішення, суд приходить до висновку про необхідність проведення судового засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 260, 212 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву задовольнити.

Провести в режимі відеоконференції судове засідання з розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, яке призначене на 14 год. 30 хв. 27 лютого 2024 року в приміщенні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Загорська, 53, через програмне забезпечення EasyCon, електронна адреса, яка використана для реєстрації в системі - ІНФОРМАЦІЯ_4.

Роз`яснити представнику заявника, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити заявника, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити заявника про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників та їх представників.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І. Зарева

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117269670
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення фактів родинних відносин

Судовий реєстр по справі —308/462/24

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Зарева Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні