Ухвала
від 27.02.2024 по справі 873/39/24
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"27" лютого 2024 р. Справа№ 873/39/24

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Остапенко О.М.

розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгропротект" про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Черкаського обласного Постійно діючого Третейського суду при корпорації "Радник" від 12.01.2024 у третейській справі №04/21-2023

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгропротект"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Доля Полісся"

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Черкаського обласного Постійно діючого Третейського суду при корпорації "Радник" від 12.01.2024 у третейській справі №04/21-2023 позов задоволено частково. Присуджено до стягнення з ТОВ "Доля Полісся" на користь ТОВ "Украгропротект" грошові кошти у розмірі 21 273 565,40 грн., з яких: 8 150 195,04 грн. - заборгованість за товар отриманий по договору поставки; 6 821 154,95 грн. - пеня за порушення строків виконання грошових зобов`язань по договору поставки; 6 302 215,36 грн. - проценти річних, а також третейський збір у розмірі 212 735,65 грн.

22.02.2024, згідно відомостей, що містяться на поштовому конверті, ТОВ "Украгропротект" звернулось до Північного апеляційного господарського суду із заявою про видачу виконавчого документа на примусове виконання вищенаведеного рішення третейського суду.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.02.2024 вказаній заяві присвоєно судовий номер справи 873/39/24 та передано її на розгляд судді Остапенку О.М.

Відповідно до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 352 ГПК України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Стаття 353 ГПК України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду.

Перевіривши матеріали заяви ТОВ "Украгропротект" про видачу наказу на примусове виконання рішення Черкаського обласного Постійно діючого Третейського суду при корпорації "Радник" від 12.01.2024 у третейській справі №04/21-2023, суд визнає подані матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.

За приписами ч. 1 ст. 354 ГПК України, заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

На підставі наведеного, керуючись ст. 176, 352, 353, 354 ГПК України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгропротект" про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Черкаського обласного Постійно діючого Третейського суду при корпорації "Радник" від 12.01.2024 у третейській справі №04/21-2023.

2. Розгляд заяви призначити на 14.03.2024 о 09 год. 50 хв. Судове засідання відбудеться за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань №3, 1-й поверх. Повідомити сторін про розгляд заяви у судовому засіданні.

3. Зобов`язати Черкаський обласний Постійно діючий Третейський суд при корпорації "Радник" протягом п`яти днів від дня надходження цієї ухвали, надати суду:

- свідоцтво про реєстрацію третейського суду (копію);

- положення про Черкаський обласний Постійно діючий Третейський суд при корпорації "Радник" (копію);

- регламент третейського суду (копію);

- список третейських суддів.

4. Зобов`язати Черкаський обласний Постійно діючий Третейський суд при корпорації "Радник" невідкладно надіслати Північному апеляційному господарському суду матеріали третейської справи №04/21-2023 за позовом ТОВ "Украгропротект" до ТОВ "Доля Полісся" про стягнення заборгованості.

5. Зобов`язати учасників провадження у справі надати відомості: чи є учасником справи юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є російська федерація; громадянин російської федерації, крім того, що проживає на території України на законних підставах, або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства російської федерації.

6. Довести до відома учасників судового процесу, що неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

7. Направити копію даної ухвали сторонам у справі та Черкаському обласному Постійно діючому Третейському суду при корпорації "Радник" на електронну адресу korporaciyaradnyk@ukr.net.

8. Повідомити учасникам справи та їх представникам, що з 18 жовтня 2023 року введено в дію Закон від 29.06.2023 №3200-ІХ щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами (надалі - в ЄСІТС), яким встановлено, що:

- адвокати нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи зобов`язані реєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС. Інші - реєструють свої електронні кабінети в добровільному порядку;

- апеляційна скарга, відзив на апеляційну скаргу та будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету. Особа, яка подає до суду процесуальний документ в електронній формі через електронний кабінет, звільняється від обов`язку зазначення таких відомостей;

- особа, яка зареєструвала електронний кабінет, може подавати документи до суду в електронній формі виключно в ЄСІТС. Однак це не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі;

- якщо апеляційна скарга подана до суду в електронній формі, то особа, яка подала скаргу, має подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі, крім випадків, коли судом буде надано дозвіл на їх подання в паперовій формі;

- учасникам справи, які мають електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення в електронній формі виключно через електронні кабінети в ЄСІТС, що не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою;

- процесуальні наслідки звернення до суду особи без реєстрації електронного кабінету встановлені Кодексом у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду. Такі наслідки застосовуються судом також, якщо інтереси особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, представляє адвокат.

Суддя О.М. Остапенко

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117274589
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи щодо оскарження рішень третейських судів та про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, з них про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Судовий реєстр по справі —873/39/24

Судовий наказ від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Судовий наказ від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні