Ухвала
від 26.02.2024 по справі 520/4410/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття спрощеного провадження у справі

26 лютого 2024 р. Справа № 520/4410/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Тітов О.М., розглянувши адміністративний позов та додані до нього документи Комунального підприємства "Комплекс з експлуатації об`єктів водозниження і зливової каналізації" до Східного офісу Держаудитслужби в особі відокремленого підрозділу: Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування висновку, -

В С Т А Н О В И В:

Комунальне підприємство "Комплекс з експлуатації об`єктів водозниження і зливової каналізації" (вул. Тахіатаська, буд. 3,м.Харків,61033, код 34953769) звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Східний офіс Держаудитслужби в особі відокремленого підрозділу: Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області(вул. Архітектора Паученка, буд. 64/53,м. Кропивницький,Кіровоградська обл., Кропивницький р-н,25006, код ЄДРПОУ 41127387), в якому просить суд: визнати протиправним та скасувати висновок Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області від 09.02.2024 про результати моніторингу процедури закупівлі UA-2023-12-13-020226-а, опублікований в електронній системі закупівель 09.02.2024.

В позовній заяві позивач заявив клопотання про розглядати справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч.4 ст.12 КАС України ця справа не відноситься до переліку справ, які розглядаються виключно за правилами загального провадження та не підпадає під дію ч.4 ст.257 КАС України, яка встановлює перелік справ, що не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження, в наслідок чого, суд дійшов висновку, що позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання позивача про розглядати справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін

Ознак того, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес суддею не виявлено.

Відповідно до ч.6 ст.18 Кодексу адміністративного судочинства України, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Згідно з п.12 ч.9 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України, в ухвалі про відкриття провадження у справі зазначається повідомлення про наявні в суді матеріали, які підлягають врученню суб`єкту владних повноважень як стороні, та про можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Керуючись приписами ст. ст. 12, 171, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання Комунального підприємства "Комплекс з експлуатації об`єктів водозниження і зливової каналізації" про розглядати справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін - відмовити.

Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити спрощене провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом Комунального підприємства "Комплекс з експлуатації об`єктів водозниження і зливової каналізації" до Східного офісу Держаудитслужби в особі відокремленого підрозділу: Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування висновку.

Встановити строк відповідачу для подання до суду відзиву на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття спрощеного провадження у справі.

Встановити строк позивачу для подання до суду відповіді на відзив протягом трьох днів з дня отримання ним відзиву.

Встановити строк відповідачу для подання до суду заперечення на відповідь позивача протягом трьох днів з дня отримання відповіді позивача на відзив.

Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособовим складом суду в порядку спрощеного провадження.

Роз`яснити позивачу, що він має право подати клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач зазначене клопотання має подати в строк для подання відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що справа буде розглянута у порядку спрощеного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Копії даної ухвали направити учасникам справи. Роз`яснити учасникам справи, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст. 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Тітов

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117282218
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —520/4410/24

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні