Ухвала
від 28.02.2024 по справі 576/486/24
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/486/24

Провадження № 2/576/189/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

28 лютого 2024 року м. Глухів

Суддя Глухівського міськрайонного суду Сумської області Колодяжний А.О., перевіривши матеріали позовної заяви

за позовом: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

до відповідача: Есманьської селищної ради Шосткинського району Сумської області, вул. М.П.Василенка, буд. 19, смт. Есмань Шосткинський район, Сумська область, 41432,

третя особа: Приватний нотаріус Шосткинського районного нотаріального округу Міхно Дар`я Валеріївна, вул. Київська, буд. 41, м. Глухів, Сумська область, 41400,

про визначення додаткового строку на прийняття спадщини,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 через свого представника адвоката Казміренко Л.О., звернулася до Глухівського міськрайонного суду Сумської області з позовом до Есманьської селищної ради, третя особа: Приватний нотаріус Шосткинського районного нотаріального округу Міхно Д.В., в якому просить визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261 ЦПК України, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Есманьської селищної ради Шосткинського району Сумської області, третя особа: Приватний нотаріус Шосткинського районного нотаріального округу Міхно Дар`я Валеріївна про визначення додаткового строку на прийняття спадщини, до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Глухівського міськрайонного суду Сумської області на 14.03.2024 р. на 09:00 год.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Копію позовної заяви з додатками направити відповідачу та третій особі.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право протягом п`яти календарних днів з дня отримання даної ухвали подати суду письмові пояснення на позов та протягом п`яти календарних днів з дня отримання відзиву письмові пояснення на відзив.

Учасникам справи до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні у них докази, не приховувати докази.

Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи) у порядку, визначеному ст. 95 ЦПК України. При цьому органам державної влади України, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та їх об`єднанням усіх форм власності копії письмових доказів оформити відповідно до вимог п.5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003.

При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал та копію довіреності або ордер, виданий відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», а також документ, що посвідчує особу; у разі явки керівника організації або члена виконавчого органу - належним чином завірену копію наказу про призначення на посаду, документ, що посвідчує особу (паспорт), та установчі документи.

Звернути увагу учасників справи на те, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд відповідно до ч. 3 ст. 43 ЦПК України застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://gl.su.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.О.Колодяжний

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117291678
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку на прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —576/486/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Колодяжний А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні