Ухвала
від 28.02.2024 по справі 282/1592/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/1592/23

Провадження № 1-кс/282/107/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 рокуселище Любар

Слідчий суддя Любарського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в селищі Любар, клопотання начальника СВ Відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Чуднівської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим відділом відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023060430000189 від 21.12.2023 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 20.12.2023 близько 22 год. 40 хв., на а/д «Житомир-Чернівці» поблизу буд. АДРЕСА_1 , водій автомобіля «ВАЗ-21101» р/н НОМЕР_1 ОСОБА_5 , рухаючись в напрямку смт.Любар, здійснив виїзд за межі проїзної частини праворуч, де допустив перекидання автомобіля.

Внаслідок даної події водій автомобіля «ВАЗ 21101» ОСОБА_5 , отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці пригоди, а його пасажир ОСОБА_6 , отримав тілесні ушкодження з якими госпіталізований до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З метою встановлення ступеня тяжкості отриманих пасажиром автомобіля «ВАЗ 21101» р/н НОМЕР_1 ОСОБА_6 тілесних ушкоджень, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи, для проведення якої експертам необхідно надати оригінали первинної облікової документації, яка містить охоронювану законом лікарську таємницю, а саме: медичну документацію КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та рентгенівські знімки.

Слідчий у судове засідання не з`явився, однак від нього надійшла письмова заява в якій він просить проводити розгляд клопотання у його відсутності, подане ним клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області, в судове засідання не з`явився, повідомлявся про розгляд клопотання у встановленому законом порядку.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.ч.1, 4 ст.107 КПК України, у зв`язку з розглядом справи за відсутності осіб та у зв`язку з не заявленням клопотання учасниками процесуальної дії про застосування технічних засобів, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Розглянувши та дослідивши клопотання, а також додані до нього матеріали, суд приходить до наступного висновку.

21.12.2023 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та розпочато кримінальне провадження №12023060430000189, що стверджується витягом з ЄРДР.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку)

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.2 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Частиною 6 ст.163 КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Розглянувши та дослідивши матеріали клопотання, а саме: докази, що вказують на доцільність надання тимчасового доступу до речей і документів та виконання норм КПК України, які регулюють порядок звернення з відповідним клопотанням до суду, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити та надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, оскільки без вказаних документів неможливо провести судово-медичну експертизу та встановити ступінь тяжкості отриманих ОСОБА_6 тілесних ушкоджень.

Згідно ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Керуючись ст.ст.107, 159, 161 - 163, 166, 309, 369 - 372 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, що містять відомості, які становлять лікарську таємницю, а саме: до медичної документації та рентгенівських знімків на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , тобто надати можливість ознайомитись з нею, зробити її копію та вилучити її (здійснити її виїмку).

Тимчасовий доступ до вказаного документа надати групі слідчих у даному кримінальному провадженні: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_3 , а також за їх дорученням працівникам СКП Відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП України в Житомирській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛюбарський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117292829
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —282/1592/23

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Вальчук В. В.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Вальчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні