Ухвала
від 26.02.2024 по справі 757/7829/24-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7829/24-к

Примірник №___

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2024 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

19 лютого 2024 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у сфері протидії організованій злочинності Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю,Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Слідчий подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 42021110000000056 від 25.05.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , вступивши в злочинну змову з підприємцями забудовниками, з метою власного протиправного збагачення, налагодили схему незаконного будівництва житлових комплексів на території міста Ірпінь Київської області, використовуючи при цьому фіктивні документи.

В ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій та аналізом дозвільних документів, які опублікованих на інтернет ресурсі за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено наступне:

Житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_4 », замовником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), генпідрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), будується на земельних ділянках з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150. Будівництво відбувається на підставі наступних дозвільних документів: дозвіл на будівництво серії ІУ №012210125522 від 16.02.2021 року.

Слідчий вказує, що для забезпечення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні виникла необхідність в отриманні відомостей, які знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

Завірені належним чином копії документів фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із іншими замовниками будівництва Житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а також із генпідрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) та іншими підрядниками та субпідрядниками в період з 01.01.2020 по теперішній час, а саме:

- договори (контракти) генерального підряду, підряду та субпідряду зі змінами та доповненнями, додаткові угоди, додатки та специфікації по них;

- договори відступлення права вимоги;

- акти приймання-передачі;

- довідки про вартість виконаних робіт;

- акти приймання виконаних робіт (надання послуг);

- накладні (видаткові, податкові, товарно-транспортні);

- платіжні доручення, банківські виписки, рахунки-фактури та інші розрахункові документи;

- реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунків-фактури, сертифікатів, ліцензій, довіреностей;

- сертифікати, ліцензії, довіреності, документи, що підтверджують факт виконання робіт чи поставки товарів згідно договорів, їх передачі та взяття на облік (акти приймання-передачі, акти інвентаризації);

- проектно-кошторисна документація;

- акти виконаних робіт КБ-2В та КБ-3;

- контактні данні осіб з вказанням їх ПІБ, які здійснювали супроводження (контроль) виконання умов договорів із вище вказаними контрагентами, а також відомості про осіб, відповідальних за оформлення та виконання вказаних фінансово-господарських документів, надання послуг та поставок товарів (сировини);

- календарні, графіки, плани, документи що підтверджують договірні ціни;

- графіки фінансування та передачі документації;

- акти приймання-передачі будівельного майданчика на всіх етапах будівництва по здійсненню будівельних робіт;

- акти огляду та/або закриття прихованих робіт на об`єктах будівельних робіт;

- зведені кошторисні розрахунки вартості об`єкта будівництва, локальні об`єктні кошториси та відомості ресурсів до локальних та об`єктних кошторисів, кошторисні розрахунки;

- дефектні акти по виконанню будівельних робіт;

- експертні звіти щодо розгляду проектної документації по виконанню будівельних робіт за цими договорами;

- договори на виконання проектно-вишукувальних робіт та розробку проектно-кошторисної документації (з додатками до них), на підставі яких виконувалися будівельні роботи;

- акти прийняття послуг по розробці проектно-кошторисної документації;

- договори щодо здійснення технічного та авторського наглядів за будівельними роботами (з додатками до них);

- декларації про початок виконання будівельних робіт;

- дозволи на будівництво та повідомлення про початок будівельних робіт;

- книги, журнали інструктажів з техніки безпеки;

- книги, журнали обліку осіб та транспортних засобів які відвідують територію об`єкту будівництва;

- технічний паспорт на вказаний об`єкт нерухомості;

- документи про введення в експлуатацію об`єктів будівництва;

- відомості про працевлаштованих осіб;

- реєстраційні, правовстановлюючі документи щодо права володіння, користування, розпорядження, тощо земельними ділянками з кадастровими номерами 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інших земельних ділянок на яких відбувається будівництво житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь;

- технічні паспорти на земельні ділянки з кадастровими номерами 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інші земельні ділянки на яких збудовано житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь;

- статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіма наказами та усі протоколи загальних зборів, та усі інші статутні документи;

- договори на виконання випробування та акти виконання робіт з випробування на об`єкті будівництва, проекти будівництва ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь розташованого на земельнмх ділянках з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інших прилеглих земельних ділянках.

Дана інформація надасть можливість дослідити механізм вчинення злочину, встановити винних осіб, а також інших осіб, які можуть бути співучасниками злочину у даному кримінальному провадженні та володіти інформацією, необхідною для проведення досудового розслідування, а тому отримання тимчасового доступу до речей і документів, являється єдиним способом отримати дану інформацію.

Вказані дані можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а без вилучення, огляду та оцінки цих документів неможливо отримати інформацію про наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають встановленню.

Крім того, слідство має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів особою, у володінні якої вони знаходяться, що призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального правопорушення та процесуальних дій, які заплановано провести.

Як вбачається із змісту п. 4, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку, що речі і документи, які знаходяться у володінні Товариства зобмеженою відповідальністю« ІНФОРМАЦІЯ_1 », та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з урахуванням наведених обґрунтувань та поданих документів мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчогов особливоважливих справахГоловного слідчогоуправління Національноїполіції України ОСОБА_3 ,про наданнятимчасового доступудо речейі документів задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42021110000000056 від 25.05.2021 старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_8 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_9 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_10 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_11 та іншим слідчим групи слідчих, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 42021110000000056 від 25.05.2021, на тимчасовий доступ з можливістю вилучення завірених належним чином копій документів, які знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) із іншими замовниками будівництва житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а також із генпідрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) та іншими підрядниками, та субпідрядниками в період з 01.01.2020 по 19.02.2024, а саме:

- договори (контракти) генерального підряду, підряду та субпідряду зі змінами та доповненнями, додаткові угоди, додатки та специфікації по них;

- договори відступлення права вимоги;

- акти приймання-передачі;

- довідки про вартість виконаних робіт;

- акти приймання виконаних робіт (надання послуг);

- накладні (видаткові, податкові, товарно-транспортні);

- платіжні доручення, банківські виписки, рахунки-фактури та інші розрахункові документи;

- реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунків-фактури, сертифікатів, ліцензій, довіреностей;

- сертифікати, ліцензії, довіреності, документи, що підтверджують факт виконання робіт чи поставки товарів згідно договорів, їх передачі та взяття на облік (акти приймання-передачі, акти інвентаризації);

- проектно-кошторисна документація;

- акти виконаних робіт КБ-2В та КБ-3;

- контактні данні осіб з вказанням їх ПІБ, які здійснювали супроводження (контроль) виконання умов договорів із вище вказаними контрагентами, а також відомості про осіб, відповідальних за оформлення та виконання вказаних фінансово-господарських документів, надання послуг та поставок товарів (сировини);

- календарні, графіки, плани, документи що підтверджують договірні ціни;

- графіки фінансування та передачі документації;

- акти приймання-передачі будівельного майданчика на всіх етапах будівництва по здійсненню будівельних робіт;

- акти огляду та/або закриття прихованих робіт на об`єктах будівельних робіт;

- зведені кошторисні розрахунки вартості об`єкта будівництва, локальні об`єктні кошториси та відомості ресурсів до локальних та об`єктних кошторисів, кошторисні розрахунки;

- дефектні акти по виконанню будівельних робіт;

- експертні звіти щодо розгляду проектної документації по виконанню будівельних робіт за цими договорами;

- договори на виконання проектно-вишукувальних робіт та розробку проектно-кошторисної документації (з додатками до них), на підставі яких виконувалися будівельні роботи;

- акти прийняття послуг по розробці проектно-кошторисної документації;

- договори щодо здійснення технічного та авторського наглядів за будівельними роботами (з додатками до них);

- декларації про початок виконання будівельних робіт;

- дозволи на будівництво та повідомлення про початок будівельних робіт;

- книги, журнали інструктажів з техніки безпеки;

- книги, журнали обліку осіб та транспортних засобів які відвідують територію об`єкту будівництва;

- технічний паспорт на вказаний об`єкт нерухомості;

- документи про введення в експлуатацію об`єктів будівництва;

- відомості про працевлаштованих осіб;

- реєстраційні, правовстановлюючі документи щодо права володіння, користування, розпорядження, тощо земельними ділянками з кадастровими номерами 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інших земельних ділянок на яких відбувається будівництво житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь;

- технічні паспорти на земельні ділянки з кадастровими номерами 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інші земельні ділянки на яких збудовано житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь;

- статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіма наказами та усі протоколи загальних зборів, та усі інші статутні документи;

- договори на виконання випробування та акти виконання робіт з випробування на об`єкті будівництва, проекти будівництва ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Ірпінь розташованого на земельнмх ділянках з кадастровими номерами: 3220882600:04:001:0160, 3220882600:04:001:0150 та інших прилеглих земельних ділянках.

Визначити строк дії ухвали тривалістю два місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках:

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/7829/24-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117294865
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/7829/24-к

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні