Ухвала
від 28.02.2024 по справі 757/49182/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/49182/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 року Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар судового засідання Звонарьова В.О.

учасники справи

позивач: ОСОБА_1

відповідач: Українська військово-медична академія

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Української військово-медичної академії про виплату грошової компенсації за невикористану відпустку,-

ВСТАНОВИВ:

До Печерського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Української військово-медичної академії про виплату грошової компенсації за невикористану відпустку.

Ухвалою суду від 29 листопада 2023 року провадження у справі відкрито за правилами позовного (спрощеного) провадження з повідомленням учасників справи та призначено судове засідання на 17 січня 2024 року (а.с. 12).

Проте, вказана позовна заява не може бути розглянута Печерським районним судом міста Києва, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача Української військово-медичної академії є: м. Київ, вул. Курська (перейменована на Генерала Генадія Воробйова), буд. 13-А, м. Київ, що відноситься до Солом`янського району м. Києва (а.с. 19).

У судовому засідання позивач поклався на розсуд суду щодо направлення справи для розгляду до Солом`янського районного суду м. Києва за підсудністю.

Представник відповідача до судового засідання не з`явився, належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

Таким чином, дана справа не підсудна цьому суду, а тому позовна заява в порядку ч. 1 ст. 31 ЦПК України підлягає направленню до належного суду за місцезнаходженням відповідача, тобто до Солом`янського районного суду м. Києва.

На підставі викладеного та керуючись ст. 28, 31, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Української військово-медичної академії про виплату грошової компенсації за невикористану відпустку направити для розгляду за підсудністю до Солом`янського районного суду м. Києва (за адресою: 02000, м. Київ, вул. Грушецька (Полковника Шутова), буд. 1).

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117294873
СудочинствоЦивільне
Сутьвиплату грошової компенсації за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —757/49182/23-ц

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні