Ухвала
від 27.02.2024 по справі 342/291/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/291/24

Провадження № 2-а/342/5/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27 лютого 2024 року м. Городенка

Суддя Городенківськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті ФедівЛ.М.,ознайомившись з адміністративним позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Паньків Василь Дмитрович, до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, поліцейського СРПП ВП № 2 (м.Городенка) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області Палагняк Володимира Івановича про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.5 ст.121 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Паньків Василь Дмитрович, звернувсядо суду із адміністративним позовом до Головного управління Національноїполіції в Івано-Франківськійобласті (місцезнаходження:вул.Академіка Сахарова,15м.Івано-Франківськ), поліцейськогоСРПП ВП№ 2(м.Городенка)Коломйського РВПГУНП вІвано-Франківськійобласті ПалагнякВолодимира Івановича, в якому просить визначити причини пропуску ОСОБА_1 строку для звернення до суду за захистом прав та законних інтересів поважними та поновити даний строк оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення; скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення за ч. 5 ст. 121 КУпАП щодо ОСОБА_1 , а справу - закрити за відсутністю складу правопорушення.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.02.2024 дану справу розподілено судді Гайдич Р.М.

Ухвалою від 26 лютого 2024 року задоволено самовідвід судді Городенківського районного суду Івано-Франківської області Гайдича Р.М. в справі № 342/291/24 (провадження 2-а/342/5/2024). Дану справу передано для повторного розподілу між суддями Городенківського районного суду в порядку, передбаченому КАС України.

На підставі Розпорядження щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справи № 135 від 26.02.2024 - Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.02.2024 дану справу розподілено судді Федів Л.М.

Згідно з нормами ст.ст.19-20,25-27 КАС України, зазначений спір належить до компетенції Городенківського районногосуду Івано-Франківської області як адміністративного суду.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України. Позивачє особою,яка маєпроцесуальну дієздатність. Представник позивача має належні повноваження. Судовий збірсплачено згідноз вимогамизаконодавства. Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачених ст.ст.169,170 КАС України, не встановлено. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.ст.12,257 КАС України, з огляду на те, що параграфом 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» глави 11, визначається, що розгляд справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності (ст.286 КАС України) віднесено до категорії термінових адміністративних справ, тому дану справу належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 160, 161, 171,241,248,286 КАС України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняв справі з адміністративним позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник адвокат Паньків Василь Дмитрович, до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, поліцейського СРПП ВП № 2 (м.Городенка) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області Палагняк Володимира Івановича про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.5 ст.121 КУпАП.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 05березня 2024року о 13:15год. в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7 м. Городенка Івано-Франківської області, зал судових засідань № 2).

В судове засідання викликати учасників справи.

Запропонувати відповідачам у разі невизнання позову у строк до початку розгляду справи по суті подати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази на обгрунтування своїх заперечень. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачам - заперечення щодо відповіді позивача на відзив у строк до початку розгляду справи по суті.

На підставі ч. 1 ст. 268 КАС України, про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки до електронного кабінету, а за його відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Копію ухвали про відкриття провадження в справі разом з копією адміністративного позову та копіями доданих до нього документами невідкладно надіслати відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117296168
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення, передбачене ч.5 ст.121 КУпАП

Судовий реєстр по справі —342/291/24

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні