Ухвала
від 28.02.2024 по справі 611/231/24
БАРВІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №611/231/24

Провадження №6/611/8/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 року м. Барвінкове

Суддя Барвінківський районний суд Харківської області Коптєв Ю.А., розглянувши в порядку письмового провадження подання старшого державного виконавця Ізюмського відділу державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції КОЗЛОВОЇ Тетяни про привід боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

На виконанні в Ізюмському відділу державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває на виконанні виконавче провадження №68583506, відкрите на підставі виконавчого листа Барвінківського районного суду Харківської області за №611/101/20 від 04.03.2020 про стягнення з ОСОБА_1 користь ОСОБА_2 заборгованості за договором позики в сумі 737952 грн. Заборгованість по даному виконавчому провадженню боржником не сплачується. Державним виконавцем направлявся рекомендованою кореспонденцією виклик державного виконавця на адресу вказану у виконавчому документі. На жоден виклики державного виконавця боржник ОСОБА_1 не з`являється, про причини неявки не повідомляє.

Старший державний виконавець на розгляд подання не з`явилася, в поданні просила розглядати справу за відсутності представника відділу за наявними матеріалами.

Дослідивши подання і додані до нього матеріали, суд дійшов до наступного.

Зазначені в поданні державного виконавця обставини ускладнюють виконання рішення суду. Станом на теперішній час заборгованість боржником не сплачена.

Відповідно до ст.124Конституції України судові рішення ухвалюються судами України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Відповідно до ст.18Закону України«Про виконавчепровадження» виконавець зобов`язаний вживати, передбачених цим Законом, заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Одним із таких заходів може бути привід боржника.

Згідно п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Згідно статті 438ЦПК України привід боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника. Суд розглядає подання виконавця протягом 10 днів.

Відповідно до п. 27 ч. 1 ст.23 Закону України «Про Національну поліцію», поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття. Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку, що має місце ухилення боржника у виконавчому провадженні від виконання своїх зобов`язань, нехтування обов`язком виконати рішення суду, боржник без поважних причин не з`являється за викликом державного виконавця, а тому подання про привід боржника є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 438 ЦПК України, п. 14 ч. 3 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання старшого державного виконавця Ізюмського відділу державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Козлової Т. про доставку боржника приводом - задовольнити.

Здійснити привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 до Ізюмського відділу державної виконавчої служби в Ізюмському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, за адресою: вул. Покровська, 32, 2 поверх, каб. 27, м. Ізюм, Харківська область на 10-00 годину 12 березня 2024 року.

Здійснення примусового приводу боржника ОСОБА_1 доручити відділенню поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.А. Коптєв

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117296508
СудочинствоЦивільне
Сутьпривід боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —611/231/24

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні